Κυριακή, Μαΐου 13, 2012

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑ


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο η σύσκεψη των Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Βενιζέλου υπό τον Κάρολο Παπούλια, σε μία τελευταία προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά έφτασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ακολούθησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.



«Ο ελληνικός λαός δεν μας έστειλε απλά ένα μήνυμα, έδωσε εντολή, εντολή συνεργασίας όλων μας για να αλλάξουμε πολιτική αλλά ταυτόχρονα να παραμείνουμε μέσα στο ευρώ. Εντολή συνεργασίας για μία βιώσιμη κυβέρνηση, τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές, για δημιουργία δηλαδή μιας κυβέρνησης που θα είναι απολύτως βιώσιμη και -σημειώστε- πέρα και πάνω από πρόσωπα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.


Οι άλλοι δύο αρχηγοί -Τσίπρας και Βενιζέλος- δεν έκαναν δηλώσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει δηλώσεις μετά το τέλος της σύσκεψης από τα γραφεία του ΣΥΝ.


Αφού ολοκληρωθεί η συνάντηση με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων που στις εκλογές εξασφάλισαν την είσοδό τους στη Βουλή, δηλαδή τον Π.Καμμένο, την Αλ.Παπαρήγα, τον Ν.Μιχαλολιάκο και τον Φ.Κουβέλη.


Να σημειωθεί ότι για άλλη μία ημέρα, το βλέμμα των ξένων ΜΜΕ είναι στραμμένο στην Ελλάδα. Με ζωντανές συνδέσεις από την Αθήνα, όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα -ΒBC, CNN και Al Jazeera- καλύπτουν από το πρωί της Κυριακής τις εξελίξεις.


Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
13-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: