Τετάρτη, Μαΐου 30, 2012

ΣΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ


Δεκαεπτά νεκρούς θρηνεί η Ιταλία μετά το δεύτερο σεισμό σε λίγες ημέρες στην Εμίλια Ρομάνια, ο οποίος αιφνιδίασε τους κατοίκους και προκάλεσε σοβαρές ζημιές ακόμα και καταρρεύσεις σε κτίσματα που είχαν πληγεί από τον προηγούμενο σεισμό.
Άλλα δέκα άτομα είναι αγνοούμενα λένε οι Αρχές που συνεχίζουν τις έρευνες στη Μεντόλα όπου τέσσερις εργάτες παγιδεύτηκαν στα ερείπια εργοστασίου που κατέρρευσε· τρεις ανασύρθηκαν νεκροί και άλλος ένα είναι αγνοούμενος.



Στην κοντινή Μιράντολα, τέσσερις εργάτες έχασαν την ζωή τους, και αυτοί από την κατάρρευση κτιρίου βιομηχανίας.


Οι τραυματίες είναι περί τους 200 ενώ σε 14.000 υπολογίζονται όσοι εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους από τις 20 Μαΐου ως σήμερα.


Ήδη πολλοί δήμαρχοι ζητούν να εξαιρεθούν οι πληγείσες περιοχές από τους αυστηρούς κανόνες του εσωτερικού «Συμφώνου Σταθερότητας», που περιορίζει τις δαπάνες και τις χρηματοδοτήσεις προς την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να μπορέσουν να στηριχθούν άμεσα οι σεισμοπαθείς.


Δεν αποκλείεται όμως να ζητηθεί και έκτακτη ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 


Τα μέτρα αναμένεται να εξειδικευτούν κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη υπό τον Μάριο Μόντι.


Οι δύο ισχυρές δονήσεις έχουν πλήξει μία από τις βασικές βιομηχανικές περιοχές της χώρας αναγκάζοντας πολλές εταιρείες να κλείσουν προσωρινά μονάδες και να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους. 


Οι σεισμολόγοι εκτιμούν ότι η δόνηση των 5,8 βαθμών, που σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί και σε πολύ μικρό βάθος (5-10 χιλιόμετρα), δεν ήταν μετασεισμός αλλά νέο χτύπημα που προκλήθηκε από νέο ρήγμα.


Πάνω από 100 ήταν οι μετασεισμοί τις επόμενες ημέρες –τρεις ξεπέρασαν τους πέντε βαθμούς– χωρίς να αποκλείονται νέες ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις 
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
30-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: