Πέμπτη, Μαΐου 17, 2012

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΛΟΥ ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΗ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΗΝ ΣΗΛΜΑΝ ΑΕ


Εργαζόμενος στην εταιρεία μετάλλου «ΣΗΛΜΑΝ ΑΕ», που λειτουργεί στην Α' ΒΙΠΕ Βόλου, τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι όταν έσπασε ο λαστιχένιος σωλήνας μηχανήματος και εκτινασσόμενος τον χτύπησε. Ο τραυματισμένος εργάτης διακομίσθηκε και νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο της Αθήνας και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κινδυνεύει να χάσει το μάτι του.
Το εργατικό «ατύχημα» συνέβη την περασμένη Πέμπτη και, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οφείλεται στη μη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας του συγκεκριμένου μηχανήματος, καθώς, αντί να τοποθετηθεί βαρέως τύπου ρακόρ στον καινούριο λαστιχένιο σωλήνα, τοποθετήθηκε απλό κολάρο. Ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι η εν λόγω εταιρεία δεν απασχολεί εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά απλούς εργατοτεχνίτες, κατά παράβαση της νομοθεσίας...

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι το εργατικό ατύχημα «αποτελεί άλλο ένα τραγικό παράδειγμα για το πόσο λογαριάζεται η ζωή και η υγεία των εργατών στους τόπους δουλειάς. Η "ανταγωνιστικότητα" και η "ανάπτυξη", που στο όνομά τους πίνουν νερό τα κόμματα και οι παρατάξεις της ΕΕ, προϋποθέτουν τον ιδρώτα και, κυριολεκτικά, το αίμα της εργατικής τάξης. Ο μόνος δρόμος για τους εργάτες είναι η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς και η συσπείρωση στο ταξικό κίνημα».
Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Οι "διαπιστώσεις" για παραβιάσεις ασφαλείας που καταχωρήθηκαν στο "Βιβλίο" του ΣΕΠΕ από την Επιθεώρηση Εργασίας, με την πολυδιαφημισμένη αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Βόλου που έκανε περιοδεία στα εργοστάσια, θα μείνουν εκεί, όπως τόσες άλλες, αν δεν πάρουν οι ίδιοι οι εργάτες την υπόθεση στα χέρια τους, αν δεν οργανωθούν στο ταξικό Συνδικάτο του χώρου τους, στο Συνδικάτο Μετάλλου "Μήτσος Παπαρήγας". Οι εργάτες πρέπει να πετάξουν από πάνω τους το φόβο και την τρομοκρατία, να απομονώσουν τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές που μέχρι χτες έριχναν το φταίξιμο για τα ατυχήματα στους ίδιους τους εργάτες και να δώσουν καθαρό ταξικό πρόσημο στην πάλη τους. Είναι ο μόνος δρόμος για να πετύχουμε την παρεμπόδιση των μέτρων και των κατευθύνσεων που στόχο έχουν την ίδια μας τη ζωή, να πληρώσουμε εμείς την κρίση και να βγει αλώβητο το κεφάλαιο. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να απαιτήσουν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στη "ΣΗΛΜΑΝ ΑΕ" τώρα, πριν επαναληφθεί άλλο ένα σοβαρό ατύχημα ή έχουμε ακόμα χειρότερα. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αντί να μένει στις "συστάσεις" προς την επιχείρηση και μάλιστα μια βδομάδα μετά το ατύχημα, να προκηρύξει απεργία για το χώρο στο βαθμό που δε ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από την εταιρεία».
ΠΡΕΖΑ TV
17-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: