Το θέμα της αναστολής και κατάργησης του νόμου για τα ΑΕΙ δεσμεύτηκε ενώπιον των πρυτάνεων πως θα θέσει στις προσεχείς συναντήσεις του με του πολιτικούς αρχηγούς ο Αλέξης Τσίπρας και εγγυήθηκε ότι «είτε αν υπάρξει κατάληξη για μεταβατική κυβέρνηση είτε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα φροντίσουμε να υπάρξει τέλος για αυτή την περιπέτεια στο πανεπιστήμιο».
Τόνισε ότι «η πανεπιστημιακή και ακαδημαϊκή κοινότητα ταλαιπωρήθηκε από μια παράλογη επιμονή σε έναν νόμο που δεν μπορεί να εφαρμοστεί» και πως η πανεπιστημιακή κοινότητα δυσφημίστηκε σε έναν επικοινωνιακό "πόλεμο".
Αυτό που προέχει για μια κυβέρνηση, πέρα από τη θεσμικά απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή, είναι ένας στέρεος κοινωνικός δεσμός, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Σε αυτό το πλαίσιο της ενίσχυσης των δεσμών με τις κοινωνικές και τις επιστημονικές ομάδες του τόπου, ενέταξε ο κ. Τσίπρας και την εν λόγω συνάντηση, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας είναι σπασμένη και χρειάζεται να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και με τους ανθρώπους που εργάζονται για να παραχθεί γνώση». Επ’ αυτού, οι πρυτάνεις χαρακτήρισαν «τιμητικό» το γεγονός της πρόσκλησής τους, παρά την παραδοχή εκ μέρους τους ότι δεν μπορούν να συμβάλουν οι ίδιοι στις διεργασίες σχηματισμού κυβέρνησης.
Εν τω μεταξύ, στις σύντομες τοποθετήσεις τους, στη συντριπτική πλειονότητά τους οι πρυτάνεις αναφέρθηκαν στο θέμα του νόμου για τα ΑΕΙ, ασκώντας σκληρή κριτική, τόσο ως προς το περιεχόμενο του νόμου όσο και ως προς τη συνολικότερη στάση της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για «κατασυκοφάντηση» που δέχτηκαν και από μεγάλα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης για το νόμο.
Επιπλέον, χαιρέτισαν τη στήριξη που, όπως είπαν, επέδειξε και προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το θέμα του νόμου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πανεπιστημιακή κοινότητα.
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΣΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννη Αδαμόπουλο, στο πλαίσιο των συναντήσεών του με θεσμικούς φορείς.
Ο κ.Αδαμόπουλος εξέθεσε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τα προβλήματα του δικηγορικού κλάδου, «καθιστώντας σαφή την ανάγκη η νέα Βουλή να αποκαταστήσει το θεσμικό κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης και του δικηγορικού λειτουργήματος και να άρει τη φοροεισπρακτική στοχοποίηση των Ελλήνων δικηγόρων από το νομοθετικό έργο της απελθούσας», όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΔΣΑ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
9-5-2012
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου