Τρίτη, Μαΐου 22, 2012

«ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΆΚΗΣ» ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Να παραμείνει στη φυλακή ο Ακης Τσοχατζόπουλος και να μην αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με βούλευμά του, κάνοντας δεκτή τη σχετική πρόταση της εισαγγελέως Ευγενίας Κυβέλου.
Ετσι, την ώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι αποκαλυπτικές προσωπικές σημειώσεις του πρώην υπουργού, εκείνος βάσει του δικαστικού βουλεύματος θα συνεχίσει να είναι προσωρινά κρατούμενος στις Φυλακές Κορυδαλλού, από όπου και ενδεχομένως να χρειαστεί να μεταχθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση με αφορμή τα νέα στοιχεία που συνεχώς προκύπτουν.  



Ειδικότερα, η κυρία Κυβέλου, στη σχετική πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο, είχε υποστηρίξει ότι ο υπόδικος πρώην υπουργός δεν πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, διότι είναι ύποπτος φυγής αλλά και ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την εισαγγελέα, σε περίπτωση που ο πρώην υπουργός διατηρεί τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, εκείνος μπορεί να συνεχίσει τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.


Από την πλευρά του, ο Ακης Τσοχατζόπουλος στην αίτησή του για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε τέλεσης αξιόποινων πράξεων, επικαλούμενος το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών από τη Δικαιοσύνη δεν έδειξε ασυνέπεια στις συναντήσεις του με τις αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές, αλλά αντίθετα με επανειλημμένα διαβήματά του ζήτησε ενημέρωση, πληροφόρηση και επιτάχυνση των διαδικασιών.


Ακόμη, αναφέρει ότι ήδη βρίσκεται σε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για την υπόθεση του ανακριβούς «πόθεν έσχες» και ότι έχει παραδώσει το διαβατήριό του στις αστυνομικές αρχές. Ωστόσο, η κυρία Κυβέλου είχε αναφέρει στην πρότασή της πως ο πρώην υπουργός μπορεί να διαφύγει στο εξωτερικό σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος με όρους, λόγω πλημμελούς φύλαξης των ελληνικών συνόρων.
Βασιλική Κόκκαλη
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
21-5-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή καλέ είμαστε σε προεκλογική περίοδο again... Μέχρι τις 17 Ιούνη δεν έχει βολτούλα... μετά μάλλον θα βγεις για τα καλά... :P