Πέμπτη, Μαΐου 24, 2012

ΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΆΚΗ "ΤΑΥΤΟΠΟΙΟΥΝ" ΟΤΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΙΖΕΣ...


Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις γύρω από το προσωπικό αρχείο του πρώην ισχυρού υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προέρχεται από μίζες για την υπογραφή δυο εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα γερμανικά υποβρύχια και τα TOR – M1.


Από το αρχείο που τηρούσε ο πρώην υπουργός– που έχει δηλώσει στην απολογία του άγνοια για τις offshore «πλυντήρια» - προκύπτει πως όχι μόνο γνώριζε για το δίκτυο των εταιρειών μέσω των οποίων ξεπλένονταν τα χρήματα αλλά παρακολουθούσε στενά και την διαδρομή των σχετικών ποσών.

Πιο συγκεκριμένα, στο ακίνητο του κ. Τσοχατζόπουλου στην οδό Κομνά Τράκα στην Κυψέλη, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκε από τις αρχές αντίγραφο εμβάσματος ύψους 21.081.757,00 δολαρίων ΗΠΑ με εντολέα την εταιρεία Antey (προμήθευσε τα TOR-M1) και δικαιούχο την εταιρεία Drumilan.

Επίσης, κατασχέθηκε αντίγραφο αλληλογραφίας της Λαϊκής τράπεζας Κύπρου προς την τράπεζα Εξωτερικών Υποθέσεων Μόσχας που επιβεβαιώνει την μεταφορά ποσού 21.081.757 δολαρίων ΗΠΑ με δικαιούχο την Drumilan.

Ακόμη, εντοπίστηκαν στοιχεία για μεταφορές ποσών από την Drumilan προς την Gredit Agricole Industrial όπως και σημειώσεις με αναφορές για τον Fauad Al Zayat που φέρεται ως εκπρόσωπος της Drumilan τον οποίο επίσης ο Α. Τσοχατζόπουλος έχει αρνηθεί ότι τον γνωρίζει.

Ο Fauad Al Zayat, σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελέων Ευγενίας Κυβέλου και Ελένης Σίσκου φέρεται να δίνει εντολή να μεταφερθούν από λογαριασμό του στην Ελβετία προς την «Bluebell» (με διαχειριστή τον εξάδελφο του Α. Τσοχατζόπουλου, Ν. Ζήγρα και πραγματικό δικαιούχο τον ίδιο) 16.202.000 ελβετικά φράγκα.
Ακολουθεί η εκταμίευση από λογαριασμό της «Bluebell» ποσού για την απόκτηση του ακινήτου της Δεινοκράτους, το οποίο αργότερα πέρασε στην κατοχή της Αρετής Τσοχατζοπούλου!

Οι νέες offshore του Ακη

Στα κατασχεθέντα έγγραφα που αποτελούν μέρος της δικογραφίας πλέον, υπάρχουν και χειρόγραφες σημειώσεις με αναφορά σε δυο ακόμη εταιρείες, (εκτός της Bluebell) μέσω των οποίων φαίνεται πως διακινήθηκε μαύρο χρήμα. Πρόκειται για την Beeston Management SA και την Ρ&Α Investments SA με έδρα την Λιβερία. Οι δυο αυτές εταιρείες αναφέρονται στο πόρισμα των δυο εισαγγελέων όπως και οι ημερομηνίες κατά τις οποίες κινήθηκαν, μέσω αυτών, τα χρήματα  και συγκεκριμένα ποσά των 2.845.000, των 1.665,000 και των 1.200.0000 ελβετικών φράγκων.

Το εντυπωσιακό εδώ στοιχείο είναι ότι ο πρώην υπουργός, πλέον του ότι αναφέρεται στις σημειώσεις του στις δυο αυτές εταιρείες, σημειώνει δίπλα από τις επωνυμίες των εταιρειών και τις ημερομηνίες που κινήθηκαν τα χρήματα που είναι οι ίδιες με αυτές που αναφέρονται στο εισαγγελικό πόρισμα (με μια ημέρα διαφορά)!

Ενδιαφέρον για σπίτι στο Βερολίνο!

Από τα κατασχεθέντα έγγραφα και στοιχεία φαίνεται να προκύπτει και ενδιαφέρον του πρώην υπουργού (ή προσώπου του περιβάλλοντός του) για την εκμίσθωση ή αγορά ακινήτου στο Βερολίνο ή στο Μόναχο. Και αυτό γιατί, κατασχέθηκε φάκελος με χάρτες από την ιστοσελίδα Google earth και πίνακες που αφορούν σε ακίνητο επί της οδού Michaelkirchstrabe 16 στο Βερολίνο. Επίσης άλλος φάκελος περιέχει χάρτη του Μονάχου, φωτογραφία ακίνητου, συμβόλαιο υπομίσθωσης, αλλά και επιστολή από μεσιτικό γραφείο με αποδέκτη τον «Herr Papanagitou».

Εκατοντάδες παραστατικά τραπεζών

Στα χέρια του ανακριτή βρίσκονται εκατοντάδες παραστατικά από διάφορες τράπεζες, όπως η Morgan Stanley, η USB, η Gredit Agricole, και η Credit Lyonais. Ανάμεσά τους και επιστολή της UBS προς την Βίκυ Σταμάτη η οποία διατηρούσε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς στην συγκεκριμένη  τράπεζα, όπως έγινε άλλωστε γνωστό και μέσα από το πόρισμα των εισαγγελέων Σίσκου και Κυβέλου. Μάλιστα, η σύζυγος του πρώην υπουργού φαίνεται να διατηρεί και τραπεζικό λογαριασμό στην Deutsche Βank.

Ακόμη, έχουν κατασχεθεί δεκάδες αποδείξεις από το ξενοδοχείο Four Seasons Hotel (εκεί όπου ο έγινε ο γάμος του Άκη Τσοχατζόπουλου με την Βίκυ Σταμάτη) στο όνομα «Vasiliki & Jugren Kliche» όπως επίσης και σε άλλα ονόματα ανάμεσά τους και το όνομα του αδελφού της Βίκυς Σταματη, Παναγιώτη Σταμάτη και της συντρόφου του.

Επιπλέον, υπάρχει φάκελος αλληλογραφίας με αποστολέα την τράπεζα Bank Austria και παραλήπτη τον Άκη Τσοατζόπουλου. Με βάση όλα αυτά τα στοιχεία είναι βέβαιο ότι θα τεθούν αιτήματα δικαστικής συνδρομής για άνοιγμα των συγκεκριμένων λογαριασμών και ότι οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης θα κληθούν περισσότερο από μια φορά για συμπληρωματικές  καταθέσεις. Αρκεί να αναφερθεί ότι βρέθηκε ακόμη και «οδηγός» και για το πώς μπορούν να μεταφερθούν χρήματα σε τράπεζα της Ζυρίχης!

Και μέτοχος στον «Ιανό»

Ο πρώην υπουργός φαίνεται, όμως, πως ήταν και μέτοχος στα βιβλιοπωλεία «Ιανός» καθώς στο γραφείο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μετοχές ονομαστικής αξίας 360.000 ευρώ της εν λόγω εταιρείας. Βρέθηκαν ακόμη και ισολογισμοί της ίδιας εταιρείας όπως επίσης και έκθεση διαχείρισής της.

Επιπλέον, κατασχέθηκε έγγραφο με ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου 2004  που αφορά σε επισκευές που έγιναν στο νεοκλασικό στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου από το 2002 μέχρι και το 2004. Να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός φαίνεται  ως ενοικιαστής του από το 2006...

Ακόμη, εντοπίστηκαν δεκάδες παραστατικά και σημειώσεις για τις εταιρείες, Arcon, Nobilis και Bluebell (για την τελευταία βρέθηκαν ακόμη και πρακτικά συνεδρίασης της) για τις οποίες επίσης ο πρώην υπουργός έχει δηλώσει άγνοια.

Τέλος, υπάρχουν και έγγραφα (fax)  από την δικηγορική ελβετική εταιρεία Νederer Κraft & Frey κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Νοέμβριο του 2009 με την οποία επικοινωνεί και o N. Ζήγρας
Βασιλική Κόκκαλη
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
24-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: