Πέμπτη, Μαΐου 24, 2012

ΈΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΎΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ


Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καταδίκασε με σφοδρότητα τις πράξεις βίας που σημειώθηκαν στην Πάτρα με αφορμή τη δολοφονία ενός 30χρονου άντρα ενώ προχωρά και σε έκκληση για ηρεμία και διάλογο.
Όπως επισημαίνει για την δολοφονική ενέργεια έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Η αγανάκτηση, τονίζει, «δεν μπορεί και δεν πρέπει να οδηγεί σε πράξεις αυτοδικίας και νέο κύκλο βίας.



» Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για στοχοποίηση και επιθέσεις εναντίον μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην περιοχή της Πάτρας ή οπουδήποτε αλλού στην Ελληνική επικράτεια».


Η οργάνωση προσθέτει ότι ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα που απαιτούν «σοβαρό διάλογο, συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις, και δέσμη μέτρων για την αντιμετώπισή τους». 


Καλεί τέλος όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση και να καταδικάσουν με αποφασιστικότητα τις πράξεις βίας ενώ επισημαίνει την «ανάγκη στήριξης των προσπαθειών για αναμόρφωση του συστήματος ασύλου και βελτίωση της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών».
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
24-5-2012

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ύπατη μαλάκια καλύτερα να ασχοληθεί με τις φιλελεύθερες ανατολικές χώρες .....

Ανώνυμος είπε...

Η ύπατη αρμοστία να πάρει τους λαθρομετανάστες εγκληματίες στα γραφεία της να τους φροντίζει

Ανώνυμος είπε...

eκαι ακουγεται πως ο ο συγκεκριμενος αφγνος ειχε συλληφθει προ λιγων μηνων 2 φορες σε 3 μερες χαρακτηριζομενος ως επικυνδινος και παρολα αυτα αφεθει ελευθερος απο καποιους μεσα σε λιγες ωρες