Τετάρτη, Μαΐου 16, 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 'ΑΜΥΝΑΣ


Κριτική στην Ελλάδα για τη συνέχιση των προγραμμάτων αμυντικού εξοπλισμού εν μέσω κρίσης, ασκεί ο υπουργός 'Αμυνας της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα "Die Zeit" ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Ο κ. Ντε Μεζιέρ τονίζει ότι η Ελλάδα της κρίσης διαθέτει χρήματα για έναν στρατό με 1.400 τεθωρακισμένα και, όπως λέει, έχει παραγγείλει, εν μέσω των δημοσιονομικών δυσκολιών, εξήντα νέα μαχητικά αεροσκάφη από τη Γαλλία.

«Όταν μια χώρα διατηρεί δυσανάλογο εξοπλισμό, πρέπει να κάνει μειώσεις.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, αυτό αποτελεί επείγουσα ανάγκη» εκτιμά.
Ο Γερμανός υπουργός 'Αμυνας διαφώνησε ακόμη με τη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ 'Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, ότι το νόημα της "Έξυπνης 'Αμυνας" (Smart Defence), δηλαδή η ένωση δυνάμεων και η κατανομή στρατιωτικών δυνατοτήτων, εξοικονομεί χρήματα στα κράτη-μέλη.
«Υπάρχει, πιθανόν, μια παρεξήγηση.
Το γεγονός ότι η Γερμανία είναι ηγετική δύναμη στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, το γνωρίζει ο καθένας» σημειώνει και προσθέτει ότι η "Έξυπνη 'Αμυνα" δεν έχει ως στόχο να περιορίσει τις στρατιωτικές δαπάνες μιας χώρας, με κόστος για άλλους.
«Όποιος πιστεύει ότι άλλα κράτη είναι διατεθειμένα να αναλάβουν για κάποιον δωρεάν, επιπλέον στρατιωτικές δυνατότητες, τις οποίες ο ίδιος μόλις κατάργησε για λόγους οικονομίας, ζει στον παράδεισο» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ.
Ντε Μεζιέρ.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
ΠΡΕΖΑ TV
16-5-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε τι ξεφτίλες υποκριτές είναι αυτοί?????Ποιός μας πουλάει στρατιωτικούς εξοπλισμούς????Ο φούφουτος?????Ποιός αναγκάζει τα ναυπηγεία(άλλη μια φοβερή επιτυχία ιδιωτικοποίησης)να κατασκευάζουν πολεμικά πλοία???

Ανώνυμος είπε...

καλε γιατι βρε γερμανοι;εμεις θελουμε κι αλλα παντσερ κι αλλα μπαταρισμενα υποβρυχια κι αλλα ληγμενα βληματα εδαφους αερος,μην μας το κανετε αυτο,δηλαδη μονο ο ακης να αποκτησει ακινητο στην αρειου παγου;γαμω το μουνι της προπροπροπροπρο γιαγια σας ξετσιπωτοι καφροι γελαει μαζι σας ολη η ευρωπη,ΖΩΑ ΚΑΦΡΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ,οι αλβανοι ειναι περισσοτερο νοημονες απο την κωλοφαρα σας.