Τετάρτη, Μαΐου 02, 2012

ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ-ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ


Επιφυλάξεις για τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των νέων κέντρων προσωρινής κράτησης παράνομων μεταναστών εκφράζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, μετά από τη χθεσινή επίσκεψη εκπροσώπων της στις εγκαταστάσεις του κέντρου στην Αμυγδαλέζα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρότι διαπιστώθηκε ότι οι υλικές συνθήκες κράτησης είναι καλύτερες σε σχέση με εκείνες που έχουν παρατηρηθεί σε άλλους χώρους διοικητικής κράτησης αλλοδαπών ανά την επικράτεια, η Ύπατη Αρμοστεία εκφράζει γενικότερα επιφυλάξεις σχετικά με τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των νέων κέντρων κράτησης.



Τη στιγμή της επίσκεψης λειτουργούσε μία πτέρυγα των εγκαταστάσεων στην οποία κρατούνταν 56 αλλοδαποί.


Για την Ύπατη Αρμοστεία κρίσιμο ζήτημα παραμένει η διαδικασία, τα κριτήρια και οι όροι υπό τους οποίους πραγματοποιούνται οι αστυνομικές επιχειρήσεις μαζικών συλλήψεων αλλοδαπών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα και μεταφοράς τους στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας και, μελλοντικά, σε άλλα κέντρα που θα δημιουργηθούν.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ανησυχία αυτή επιτείνεται από το γεγονός ότι παραμένει εξαιρετικά περιορισμένη η δυνατότητα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής (Πέτρου Ράλλη), καθώς και σε άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της επικράτειας.


Η Ύπατη Αρμοστεία υπενθυμίζει επίσης ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η διοικητική κράτηση αλλοδαπών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα είναι επιτρεπτή για περιορισμένο χρονικό διάστημα και μόνο εν όψει της απομάκρυνσής τους στη χώρα καταγωγής ή προέλευσης. Σε περίπτωση που η απομάκρυνσή τους είναι ανέφικτη (για λόγους νομικούς ή πρακτικούς), η αποτελεσματικότητα του μέτρου της κράτησης εγείρει, όπως επισημαίνεται, σοβαρά ερωτηματικά..ΑΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
2-5-2012

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα θα στείλουμε και τους λαθρολάγνους για καμιά πιπούλα και κανένα οθωμανικό.
Θα κάνουμε το παν για να περνάνε καλά τα όρκ.

Ανώνυμος είπε...

οταν απο Δευτερα θα εισαι εκτος νομου, ετοιμασου εσυ για πιπουλες και οθωμανικα, μόγγολο που παριστανεις τον ελληνα

ΥΓ. τί εμαθα μωρη?
μετα την Κρητη, φαγατε πουτσα και στο Χορτιατη?

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ

τωρα μαθαμε τα μαϊμουδισια μουτρα σας και θα τρωτε γαμησι καθε μερα, μεχρι να ψοφησετε (αμην και ποτε) και να πατε στο διαολο,

πουλημενοι προδοτες της Ελλαδας, γαμω το Χιτλερ σας και τον Μεταξα σας τον πουστη

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ


ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΑΑΑΑΑΑ
ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ......

Ανώνυμος είπε...

Για πιό σεμνά.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω να στείλουμε αυτόν που γράγφει σαν "Γαμο το εθνος", να βάλει το κολαράκι του και να πηδιέται πάνω στην αγαπημένη του σημαία....... Εξάλλυ έχει γλυκαθεί απο την λαθροπούτσα τόσο καιρό....δεν έχει μάτια για άλλους πούτσους.....



ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧ

Ανώνυμος είπε...

2.16 ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΤΟ ΣΤΟΝ σταυρο της ΚΩΛΟσημαιας σου και να χοροπηδας για εξτρα ηδονη φασιστοπουστα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΠΕ Ο ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑΣ!!!!!!




ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ