Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ


Όμορφες στιγμές της τέχνης συναντούμε ξεφυλλίζοντας το τελικό πρόγραμμα για το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών, που ανοίγει την αυλαία του στις 8 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Ιουλίου 



Στην Επίδαυρο οι παραστάσεις αρχίζουν στις 6 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στα μέσα Αυγούστου. Αλλαγές προέκυψαν στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, καθώς οικονομικοί και διαδικαστικοί λόγοι υποχρέωσαν το Berliner Ensemble να ματαιώσει τις δύο παραστάσεις του «Σαίξπηρ», σε σκηνοθεσία Μπομπ Γουίλσον, και τον μονόλογο «Απλά περίπλοκο» του Τόμας Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθεσία Κλάους Πάιμαν.




Επίσης, το Βασιλικό Θέατρο της Στοκχόλμης ματαίωσε την παράσταση «Σονάτα των Φαντασμάτων» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ. Μετά από τις τελευταίες αλλαγές, την αυλαία του Φεστιβάλ, στις 8 Ιουνίου, δεν θα σηκώσει στην οδό Πειραιώς 260 το Berliner Ensemble, αλλά το απολαυστικό δίδυμο από την Ελβετία, Μάρτιν Τσίμμερμαν και Ντιμίτρι ντε Περρό, με μια παράσταση με χιούμορ, ποιητική διάθεση, χορό, μουσική, εικαστικές τέχνες και τεχνικές του τσίρκου υπό τον τίτλο «Hans was Heiri».


Στο πρόγραμμα της Πειραιώς, οριστικοποιήθηκε για τις 21 και 22 Ιουνίου ο βερολινέζικος θίασος Saubine, με το έργο «Δεσποινίς Ζυλί» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία της Βρετανής Κέιτι Μίτσελ, και η «Επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα», σε σκηνοθεσία του Ούγγρου σκηνοθέτη Ντέιβιντ Μάρτον στις 23 και 24 Ιουνίου. Η εν λόγω παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη όπερα του Κλαούντιο Μοντεβέρντι.


Η παράσταση «Continu» της διάσημης Βερολινέζας χορογράφου Σάσα Βαλτς θα ανέβει στις 11 Ιουλίου στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού, ενώ η καινούρια παραγωγή του Δημήτρη Παπαϊωάννου έχει τίτλο «Πρώτη Ύλη» και θα παρουσιαστεί στις 23 - 26 Ιουνίου και 1 με 3 Ιουλίου στην Πειραιώς 260. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα φιλοξενήσει το Μπαλέτο της Όπερας του Περμ με τους «Γάμους» και τον «Πετρούσκα», αμφότερα σε μουσική Στραβίνσκι στις 12 Ιουλίου. Τέλος, στις 3 και 4 Αυγούστου στην Μικρή Επίδαυρο θα εμφανιστεί η ιδιαίτερα αγαπητή στην χώρα μας Ιρλανδέζα ηθοποιός Φιόνα Σω, με το «The Rime of the Ancient Mariner». Πρόκειται για μια θεατροποιημένη εκδοχή ποιήματος του Bρετανού Σάμιουελ Κόλριτζ, το οποίο γράφτηκε στο διάστημα 1797-1798. Ιδρυτής του κινήματος του βρετανικού Ρομαντισμού, ο Κόλριντζ ανήκε στον κύκλο των λεγόμενων Lake Poets, ενώ το κριτικό του έργο ειδικά επάνω στον Σαίξπηρ άσκησε μεγάλη επιρροή. Η παράσταση θα παρουσιαστεί με τη συμβολή του Βρετανού χορογράφου Κιμ Μπράντστραπ.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV
18-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: