Πέμπτη, Μαΐου 24, 2012

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ – Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ


ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΎΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ...ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΎΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
Σε δώδεκα προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν, το βράδυ της Τετάρτης έξω από τις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής - Πατραϊκής στην Πάτρα. Νέα συγκέντρωση κατοίκων έχει προγραμματιστεί το απόγευμα.



Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 50 άτομα, τα οποία μετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό 30χρονου κατοίκου της περιοχής από τρεις Αφγανούς μετανάστες, επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών με πέτρες και βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και απομάκρυναν τα άτομα από την περιοχή.


Πάντως εξακολουθούν να παραμένουν σε επιφυλακή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν νέα επεισόδια. 


Και οι ελάχιστοι μετανάστες που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής έχουν αποχωρήσει και μεταφέρθηκαν με πούλμαν στην Αθήνα, ενώ το κτίριο έχει σφραγιστεί. 


Σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ


«Τα άκρα, παίρνοντας το νόμο στα χέρια τους, δεν δίνουν λύση στα προβλήματα. Υποκινώντας την ανομία, τη βία και το χάος δημιουργούν περισσότερους κινδύνους. Και διχάζουν την κοινωνία» είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ.Μιχελάκης, αναφερόμενος στα επεισόδια.


«Το ίδιο επικίνδυνοι είναι και όσοι με πρωτοπόρο τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τους λαθρομετανάστες» πρόσθεσε. «Αποδεικνύουν άλλη μια φορά ότι είναι ανεύθυνοι και επικίνδυνοι και στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών». 


Απαντώντας στα παραπάνω ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Όσοι κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα διαστρεβλώνουν τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ίδιοι που με την εμμονή τους στη μνημονιακή πολιτική βυθίζουν στην ανασφάλεια και την απόγνωση την πλειονότητα των συμπολιτών μας. 


»Είναι μάταιο να περιμένει κανείς από τη ΝΔ να κατανοήσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, ταυτόχρονα όμως είναι και επικίνδυνος ο ιδιότυπος ανταγωνισμός της με την Χρυσή Αυγή που οδηγεί σε τυφλές συγκρούσεις και στην όξυνση των προβλημάτων».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
24-5-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και ακουγεται πως ο ο συγκεκριμενος αφγaνος ειχε συλληφθει προ λιγων μηνων 2 φορες σε 3 μερες χαρακτηριζομενος ως επικυνδινος και παρολα αυτα αφεθει ελευθερος απο καποιους μεσα σε λιγες ωρες