Τρίτη, Μαΐου 29, 2012

ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ


Σύμφωνα με ανακοίνωση των ισπανικών αποταμιευτικών τραπεζών Liberbank, Ibercaja και Caja3, βρίσκονται κοντά σε συγχώνευση, η οποία η θα δημιουργήσει μία τράπεζα με περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 120 δισ. ευρώ. Οι διοικήσεις τους θα συναντηθούν την Τρίτη για να εγκρίνουν τη συγχώνευση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones.



Η ισπανική κυβέρνηση έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα στην αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου του τραπεζικού κλάδου εξαναγκάζοντας τις τράπεζες να αυξήσουν τα μετρητά που διαθέτουν για να καλύψουν ζημιές που συνδέονται με την έκθεσή τους στον κτηματομεσιτικό κλάδο.


Από την ανάληψη της εξουσίας το Δεκέμβριο το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα έχει ταχθεί υπέρ των συγχωνεύσεων σε μία προσπάθεια δημιουργίας λιγότερων και μεγαλύτερων ομίλων που θεωρητικά έχουν καλύτερη πρόσβαση στις αγορές ομολόγων. 


Οι ισπανικές τράπεζες έχουν αποκλειστεί τους τελευταίου μήνες από τις αγορές λόγω των ανησυχιών για την εύθραυστη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την εξάρτησή τους για ρευστότητα από την ΕΚΤ.


Η Liberbank είναι αποτέλεσμα της συγχώνευσης τεσσάρων αποταμιευτικών τραπεζών. Η Ibercaja είναι μία από τις λίγες υγιείς αποταμιευτικές τράπεζες που έχουν απομείνει στη χώρα και έχει αντιταχθεί μέχρι σήμερα σε προσφορές για συγχώνευση. Η Caja3 σχηματίστηκε μέσω συγχώνευσης τριών αποταμιευτικών τραπεζών.
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
29-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: