Πέμπτη, Μαΐου 03, 2012

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ: ΔΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΑΛΥΠΗΤΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!


Κραυγή αγωνίας από την κόρη της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας. Καταγγέλλει βαρβαρότητες των δεσμοφυλάκων και επιμένει πως η Γιούλια Τιμοσένκο αν μείνει κι άλλο στο κελί της θα ξεψυχήσει εκεί.
«Οι δεσμοφύλακες κινήθηκαν προς εκείνη και περικύκλωσαν το κρεβάτι της. Πρώτα έδιωξαν τους πάντες από το κτίριο και την κρατούμενη στο διπλανό κελί. Η μητέρα μου αισθάνθηκε ότι εκείνα ήταν τα τελευταία λεπτά της ζωής της. Άρπαξαν μία χοντρή μάλλινη κουβέρτα από το κρεβάτι της, και την έσυραν κάτω. Κατάφερε να γραπωθεί από κάπου και αντιστάθηκε», αποκαλύπτει στην εφημερίδα Guardian η Ευγενία Τιμοσένκο και περιγράφει τις στιγμές που η άλλοτε σιδηρά κυρία του κοινοβουλίου νόμισε πως θα πεθάνει:
«Ο ένας άνδρας της έδωσε γροθιά στο στομάχι. Δεν μπορούσε να ανασάνει. Άρχισε να ουρλιάζει, καθώς τη τραβούσαν έξω από το κτίριο. Λιποθύμησε στο ασθενοφόρο. Ξαναβρήκε τις αισθήσεις της στο νοσοκομείο. Αρνήθηκε τα πάντα εκτός από παυσίπονα»!Στις 28 Απριλίου η 51χρονη Γιούλια Τιμοσένκο έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες μέσα από το κελί της προκειμένου να πείσει την παγκόσμια κοινότητα για τη βάναυση συμπεριφορά των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Στο κορμί της διακρίνονταν ξεκάθαρα ουλές, μελανιές και εκδορές ενώ οι δικηγόροι της ανακοίνωσαν ότι παρότι η πρώην πρωθυπουργός έχει ανάγκη να τη δει γιατρός δεν θέλει να εξεταστεί στη φυλακή επειδή φοβάται ότι θα της κάνουν μεγαλύτερο κακό.
Την κακοποίηση άλλωστε η Τιμοσένκο υποστηρίζει ότι την υπέστη το πρωί της 20ής Απριλίου όταν οι φύλακες τη μετέφεραν στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στη πλάτη.
«Σε όλα τα κελιά υπάρχουν κάμερες παρακολούθησης. Γιατί δεν δίνουν το περιεχόμενο τους στη δημοσιότητα να δει ο κόσμος τί πραγματικά συνέβη;», αναρωτήθηκε η κόρη της πρώην πρωθυπουργού απαντώντας έτσι στις ουκρανικές αρχές που υποστηρίζουν ότι η Τιμοσένκο αυτοτραυματίστηκε στο κελί για να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Η Τιμοσένκο η οποία εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1996 με το ποσοστό ρεκόρ 92,3% των ψήφων αλλά από τον Αύγουστο του 2011 εκτίει ποινή φυλάκισης 7 ετών καθώς κρίθηκε ένοχη για κατάχρηση εξουσίας. Εδώ και 13 ημέρες κάνει απεργία πείνας στο κελί της και σύμφωνα με την κόρη της «είναι ψυχικά και σωματικά εξαθλιωμένη».


iefimerida.gr
ΠΡΕΖΑ TV
3-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: