Αντιμέτωπος με το προσωπικό αλλά και θεσμικό δίλημμα εάν πρέπει να συμπεριλάβει και τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο στη διαδικασία που ακολουθεί την αποτυχία του κύκλου των διερευνητικών εντολών, φέρεται να βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Σύμφωνα με Τα Νέα το δίλημμα για έναν άνθρωπο που άρχισε τη ζωή του πολεμώντας τον ναζισμό στα 15 χρόνια, που αγωνίστηκε εναντίον της χούντας, είναι ουσιώδες.
Αν συμπεριλάβει στις επικείμενες διαβουλεύσεις τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, πρακτικά δίνει τον λόγο σε έναν παράγοντα που μπορεί να συμμετέχει στη νέα Βουλή έπειτα από ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές, αλλά δεν παύει να εκπροσωπεί, και το διατυμπανίζει, ό,τι πιο ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό.
Νομικοί κύκλοι και πολιτικοί παράγοντες σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για νομικό θέμα, αφού το γράμμα και το πνεύμα του άρθρου 37 του Συντάγματος τον καλύπτουν απολύτως.
«Έχει πλήρη ευχέρεια κινήσεων, δεν υποχρεούται να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς όλους μαζί και ταυτοχρόνως» δηλώνει ο συνταγματολόγος Γιώργος Σωτηρέλης.
Δεν οφείλει δηλαδή να οργανώσει σύσκεψη, στην οποία ενδεχομένως ένας ή περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί θα αρνηθούν να καθήσουν με τον Μιχαλολιάκο. Επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση, διά των εκπροσώπων της, και πρωτίστως του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, έχει διαμηνύσει ότι δεν νοείται συμμετοχή κόμματος όπως η Χρυσή Αυγή που αντιστρατεύεται τις αξίες και τις αρχές της Ευρώπης, σε κυβέρνηση χώρας - μέλους.
Πάντως, ο προβληματισμός στο Προεδρικό Μέγαρο είναι μήπως ο αποκλεισμός του Μιχαλολιάκου λειτουργήσει σαν νερό στον μύλο της Ακροδεξιάς και δώσει πάτημα για να συσπειρώσει τη Χρυσή Αυγή.
Σύμφωνα με Τα Νέα, λέγεται ότι ο Κάρολος Παπούλιας απέφυγε αυτές τις ημέρες να διαμηνύσει τους προβληματισμούς του στους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να χειριστεί μόνος και κρίνει ότι εκ της θέσεώς του οφείλει να δώσει μια λύση που θα αντιπροσωπεύει το πνεύμα και το γράμμα των αξιών της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
10-5-2012
6 σχόλια:
Μας αρεσει η οχι η χρυση αυγη ψηφιστηκε απο τον Ελληνικο λαο να μπει συη βουλη. Ειναι λιγοτερο κακο να καλεσεις σπιτι σου ενα ναζιστη παρα να γινεις ναζιστης. Δεν εχει δικαιομα επιλογης της φιμωσης εκλεγμενου κομματος. Ζηταμε συμετοχηωσε μια φασιστικη ευρωπη αλλα ενα φασιστικο Ελληνικο κομμα δεν δεχομαστε ουτε να το ακουσουμε. Στο κατω κατω δεν ξερω αν ειναι φασιστες η απλα στρατοκαυλοι με τον τροπο που αντιμετωπιζονται απο το συστημα ξερω ομως οτι δεν ανοικουν σε αυτο που δειχνει ποσο το φοβαται. Πιο ευλογγ ερωτηση μετα απο τον τροπο που μετεφρασαν την λαικη εντολη νδ πασοκ, θα θεωρουσα το ερωτημα αν επρεπε να καλεσει αυτους! Τους κουκουλοφορους της Μαρφιν που παν για την γενοκτονια μας
οι γλαστρες δεν εχουν διλληματα..
Δυο χρόνια τώρα που τα άρρωστα, κενά κτήνη με τις χακί φόρμες και τις πανοπλίες χύνουν το αίμα γυναικών, παιδιών και γερόντων στις κεντρικές πλατείες τις χώρας δεν άκουσα κανένα δίλημμα από τον αγωνιστή Παππούλια. Αντιθέτως, θύμα της ίδιας προπαγάνδας που επέτρεπε να απλώνεται σαν τον καρκίνο στη συνείδηση του κόσμου και τους συνδέσμους του κοινωνικού ιστού, υποτάχθηκε στις επιταγές των αγορών και τις παγκοσμιοποίησης που κόντεψαν να εξαφανίσουν την Εθνική μας ταυτότητα.
Το δίλημμά του με αφήνει παγερά αδιάφορο, όπως και ο ίδιος.
Όσον αφορά την ίδια τη Χ.Α. δε μένει παρά να δούμε τι ρόλο βαράει. Ο κόσμος έβαλε τους μεν δίπλα στους δε. Και κάποιοι τρέμουν. Αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι μετά από τόσα χρόνια ασυδοσίας.
Περαστικά.
Ας σκέφτεται καλύτερα πώς θα το κάνει με τους Σταλινοτσολιάδες μέσα.
Η ΧΑ μας πείραξε?
Στη κατασταση που αφησε να φτασει τη δημοκρατια στη χωρα μας ο baby-γερμανοτσολιας "επαναστατης", δεν θα επρεπε να ντρεπεται που θα συνομιλησει με τη χρυση αυγη. Η χρυση αυγη θα πρεπει να ντρεπεται που θα συνομιλησει με τετοιο δοσιλογο.
Τι ντρέπεται ο δοσίλογος - γλάστρα;
Αν ντρεπότανε για τα όσα έχουν ήδη γίνει θα είχε ήδη παραιτηθεί;
Αλλά άφησαν να ανέβει η Χ.Α. για να δείχνουν συγκριτικά όλοι τους δημοκράτες.
Δημοσίευση σχολίου