Τετάρτη, Μαΐου 09, 2012

ΑΥΣΤΡΙΑ: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ


Την ανησυχία του για τις πρόσφατες απειλές και πιέσεις της «Χρυσής Αυγής» σε βάρος εκπροσώπων Μέσων Ενημέρωσης, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο εδρεύων στη Βιέννη Οργανισμός Μέσων Ενημέρωσης Νοτιανατολικής Ευρώπης (SEEMO), αναφερόμενος στο επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της 6ης Μαΐου, κατά την πρώτη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκου.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι, νωρίτερα, μέλη του κόμματος είχαν δώσει την εντολή στους παραβρισκόμενους δημοσιογράφους να σηκωθούν από τις θέσεις τους, σε ένδειξη σεβασμού και όταν κάποιοι αρνήθηκαν, οδηγήθηκαν εκτός αίθουσας, σύμφωνα και με βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ενώ οι εφημερίδες «Το Βήμα» και «Πρώτο Θέμα» επισημαίνουν ότι οι δημοσιογράφοι που παρέμειναν στην αίθουσα ήταν κυρίως εκπρόσωποι διεθνών ΜΜΕ.
Η ανακοίνωση παραπέμπει και σε προγενέστερο συμβάν, κατά το οποίο, όπως σημειώνεται, η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη δέχτηκε απειλές από τη «Χρυσή Αυγή», επειδή δημοσίευσε στην εφημερίδα «Καθημερινή» άρθρο επικριτικό για αυτό το κόμμα.
Όπως τονίζεται στη συνέχεια στην ανακοίνωση, ο γενικός γραμματέας του SEEMO, Όλιβερ Βούγιοβιτς, εκφράζει «τη βαθιά του ανησυχία για αυτές τις εξελίξεις», επισημαίνοντας ότι «όλα τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να σέβονται τις δημοκρατικές αρχές και την ελευθερία του Τύπου».
Προσθέτει μάλιστα πως «παρόλα αυτά, μέσα σε ένα μήνα, το κόμμα της 'Χρυσής Αυγής' απείλησε μια δημοσιογράφο και υποχρέωσε δημοσιογράφους να σηκωθούν για να χαιρετίσουν τον αρχηγό του κόμματος, διαφορετικά θα έφευγαν από την αίθουσα.
Ελπίζω ότι αυτά τα περιστατικά θα είναι μεμονωμένα και ότι η ηγεσία της 'Χρυσής Αυγής' θα σεβαστεί τις δημοκρατικές αρχές», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βούγιοβιτς.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
ΠΡΕΖΑ TV
9-5-2012

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ

Ανώνυμος είπε...

μηπως η ευλογημενη δημοσιογραφισσα
προτιμουσε το παραγγελμα "σκυψε",

αντι του εγέρθητι?

χα χα χα χα χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

giati i dimosiografi den kaloon tin hrisi avgi sta parathira?

epeidi den tha metehei se avriani kivernisi?

tote giati kaloon toos kommoonistes?

milate re koproskyla.....

Ανώνυμος είπε...

O χρυσαυγίτης με τα έντονα γράμματα γράφει και σε λατινικά.

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχείτε, η δημοσιογραφική γλίτσα που ακούει στο όνομα Θεοδωράκης θα σας βγάλει στο γυαλί. Ο υπεργολάβος της Γιάννας Αγγελοπούλου, ο οποίος εδώ και μερικά χρόνια τελεί υπό... hangover μετά τους ωκεανούς σαμπάνιας στα πάρτι για τους εθνοσωτήριους Ολυμπιακούς (με το αζημίωτο βέβαια), θα... αναδείξει το άγνωστο πρόσωπο του ΚΥΠατζή Μιχαλολιάκου. Έτσι, αντρίκιες κουβέντες, από έναν κρητικό κι έναν ναζί, όχι γκομενίτσες να κλαψουρίζουν. "Κύριε" Θεοδωράκη, πεμπτοφαλαγγίτη "δημοσιογράφε"-ταβερνιάρη-πλυντήριο χρημάτων και καθαρμάτων, τα... πατριωτάκια σου απ' το Κοντομαρί, τη Βιάννο, τον Αλικιανό, την Κάνδανο κι απ' όπου μαρτύρησαν οι άνθρωποι αυτού του τόπου απ' τους ναζί, εκφράζουν τα... σέβη τους. Οι ναζί βρήκαν επιτέλους έναν εκπρόσωπο τύπου άξιο και αντάξιο του φύρερ. Ο αποκλεισμός του εθνικισμού, του ρατσισμού, του αντικομμουνισμού και της μισανθρωπίας από τα ΜΜΕ έφτασε στο τέλος του...