Τετάρτη, Μαΐου 02, 2012

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Με την προστασία της αστυνομίας διεξάγονται από το πρωί της Τετάρτης οι εκλογές για το νέο συμβούλιο διοίκησης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, του δεύτερου μεγαλύτερου Τεχνολογικού Ιδρύματος στη χώρα, μετά το ΤΕΙ Αθήνας. 
Οι αστυνομικές δυνάμεις κλήθηκαν από την οργανωτική επιτροπή των εκλογών, προκειμένου να περιφρουρήσουν την εκλογική διαδικασία, αν και η παρουσία τους καταδικάστηκε από εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στο Ιδρυμα που αντιδρούν στο νέο Νόμο - Πλαίσιο. 



Το πρωί δεν έλειψαν, βέβαια, τα μικροεπεισόδια, καθώς -όπως αναφέρουν πληροφορίες του Βήματος- φοιτητές της ΔΑΠ (Νέα Δημοκρατία) που περιφρουρούσαν τον χώρο του Ιδρύματος, ώστε να στηθούν οι κάλπες, διαπληκτίστηκαν με μέλη της αριστερής οργάνωσης Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) που είχαν συγκεντρωθεί μαζί με μέλη του Συλλόγου Εκτακτου Προσωπικού, για να διαμαρτυρηθούν κατά του νόμου 4009/11 και των εκλογών. 


Τελικά, οι εκλογές ξεκίνησαν και συνεχίστηκαν κανονικά, οπότε το ΤΕΙ αναμένεται να εκλέξει τα πρώτα εσωτερικά μέλη του συμβουλίου διοίκησης του.


Τα επεισόδια βίας, αλλά και την παρουσία αστυνομίας στο χώρο, καταδίκασαν οι Σύλλογοι των μονίμων και έκτακτων εκπαιδευτικών που αντιδρούν στην εφαρμογή του νέου Νόμου, αναφέροντας ότι πρόκειται για απαράδεκτες και επικίνδυνες ενέργειες.


Να σημειωθεί ότι από τα 16 συνολικά ΤΕΙ μόνο σε οκτώ, μαζί με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν τελικά οι εκλογές για νέες διοικήσεις, ενώ η διαδικασία αυτή δεν έχει γίνει σε κανένα πανεπιστήμιο.


Στο ΤΕΙ της Αθήνας δεν έχουν προγραμματιστεί ακόμη εκλογές, ενώ στο επίσης μεγάλο Ιδρυμα της Πάτρας, οι εκλογές αναβλήθηκαν λόγω κινητοποιήσεων φοιτητών.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
2-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: