Πέμπτη, Μαΐου 17, 2012

ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ


ΜΕ το «γεφύρι της 'Αρτας» μπορεί να παρομοιαστεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, καθώς η επαναλειτουργία του πήρε και νέα αναβολή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας Γεράσιμου Βουδούρη η ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα τεθεί σε λειτουργία την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαΐου. 



Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά αναβολή, αφού η αρχική ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ ΑΕ έλεγε πως η διακοπή είναι προσωρινή και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 13 Μαΐου. Την ημέρα όμως που θα έπρεπε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση να λειτουργεί κανονικά, υπήρξε και νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η νέα διαδικτυακή εφαρμογή ήταν σε πιλοτική λειτουργία για δύο ημέρες και θα ξεκινούσε κανονικά σήμερα.
Γιατροί, φαρμακοποιοί και ασθενείς είναι αναγκασμένοι να περιμένουν και άλλο, ενώ προς το παρόν οι συνταγές κόβονται χειρόγραφα. 


Ο ΙΣΑ

Πυρά εναντίον του Γεράσιμου Βουδούρη εξαπολύει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τονίζοντας με έμφαση πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι πράξεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ αποδεικνύονται ανακόλουθες σε σχέση με τα όσα λέει, με αποτέλεσμα να παρατείνεται η ταλαιπωρία ιατρών και ασφαλισμένων και ταυτόχρονα να αμφισβητούνται οι δυνατότητες ενός συστήματος που τόσο είχε διαφημιστεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.


 Ο ΙΣΑ συνεχίζει τις βολές εναντίον του ΕΟΠΥΥ σημειώνοντας πως «το ίδιο συμβαίνει με την πληρωμή των ιατρών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ΕΟΠΥΥ, το ίδιο συμβαίνει και με τις οφειλές προς τους συναδέλφους μας των προηγούμενων χρόνων. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται ότι η σημερινή διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, που διακρίνεται για την ασυνέπεια λόγων και πράξεων, βλάπτει σοβαρά την υγεία». 
ΕΞΠΡΕΣ
ΠΡΕΖΑ TV
17-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: