Δευτέρα, Μαΐου 21, 2012

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


Έκκληση στους πολιτικούς αρχηγούς για τη συμπίεση του εκλογικού κόστους απηύθυνε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος κατά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε τη Δευτέρα με τους πολιτικούς αρχηγούς. 
Διαβεβαίωσε επίσης, μετά από επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών, ότι υπάρχει «πλήρης προετοιμασία» για τη διενέργεια των εκλογών της 17ης Ιουνίου.



Παράλληλα, δήλωσε ότι έλαβε «γόνιμες προτάσεις» από τα κόμματα εν όψει της Άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η παρουσία της Ελλάδας θα είναι «αισθητή και αποτελεσματική».


Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός θα έχει στις 16:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη με τον τέως πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, τον υπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Επικρατείας Αντώνη Αργυρό, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τσιόδρα, τον διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού Πρέσβη Δημήτρη Παρασκευόπουλο, τον διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου Άκη Σκέρτσο, και τον επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού Γιώργο Παγουλάτο.
Οι συναντήσεις


«Δύο χρόνια υποστήριξα μόνος μου αυτά που τώρα οι περισσότερο αποδέχονται στην Ευρώπη. Ευρωομόλογο, ομόλογο επενδύσεων και υποδομών και επανεκκίνηση της οικονομίας. Όχι μονομερής λιτότητα. Ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. Τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και υιοθετεί την ανάπτυξη η Ελλάδα πρέπει να επωφεληθεί» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό.


Στο Μαξίμου για να συζητήσουν με τον κ. Πικραμμένο μετέβησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσας και Δ.Παπαδημούλης, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας απουσιάζει στο εξωτερικό. «Ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό να συνδράμει, στα πλαίσια του συνταγματικού ρόλου που έχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, σε αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη και σε αλλαγή στάσης της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα» επισήμανε αμέσως μετά ο κ. Παπαδημούλης.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι στη συνάντηση με τον κ. Πικραμμένο συζητήθηκαν τα θέματα της αναγκαιότητας για την τόνωση της ανάπτυξης της οικονομίας χώρας, αλλά και για την άμεση εκταμίευση των 25 από τα 50 δισ. που προβλέπονται στη δανειακή σύμβαση για τη στήριξη τραπεζών. Παράλληλα, ανακοίνωσε πρωτοβουλία για αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης σε έξι άξονες.


«Φαίνεται ότι υπάρχει μια πίεση προς τη χώρα και η απάντηση θα είναι μια εθνική ομοψυχία. Οι Ανεξάρτητοι 'Έλληνες θα κάνουν τα πάντα προκειμένου η φωνή της Ελλάδα στο εξωτερικό να είναι ενιαία και δυνατή. Οι Έλληνες πρέπει να ενωθούμε προκειμένου να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις. Και θα ενωθούμε. Εμείς θα αποτελέσουμε εγγύηση σ' αυτήν την προσπάθεια» είπε ο Πάνος Καμμένος.


Η Αλέκα Παπαρήγα εκτίμησε ότι για την Ελλάδα επιφυλάσσεται πρόγραμμα ανάπτυξης με λιτότητα και τόνισε ότι κάποιοι θέλουν αποδυναμωμένο το ΚΚΕ ώστε «να μην μπορεί να παίξει τον ρόλο της αντικειμενικής ενημέρωσης του λαού, της προειδοποίησης, της στήριξης της ελπίδας ότι μπορεί παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια του να ματαιώσει τα χειρότερα».


«Γνωρίζουμε ότι οι δυνατότητες της υπηρεσιακής κυβέρνησης δεν είναι μεγάλες. Θεωρούμε ωστόσο ότι πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει το διεθνές περιβάλλον και να προτείνει μια σειρά προτάσεων και μέτρων που είναι δυνατόν να ανακουφίζουν την κοινωνία και να κινητοποιούν την παραγωγική μηχανή αλλά και να στηρίξουν την απασχόληση και να ανασχέσουν την ανεργία που καλπάζει» είπε ο Φώτης Κουβέλης.


Ο κ. Πικραμμένος συναντήθηκε και με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος μίλησε για ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές στην οικονομία της χώρας, εκφράζοντας την άποψη ότι «το μοντέλο ανάπτυξης της Ελλάδος μέσα στα πλαίσια της ΕΕ από το 1981 μέχρι σήμερα οδήγησε στη χρεοκοπία».


Η πρώτη συνάντηση ήταν νωρίς το πρωί με την Ιωάννα Κοντούλη από τους Οικολόγους Πράσινους. Η κ. Κοντούλη ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «που σταμάτησε τον αποκλεισμό μιας υπάρχουσας πολιτικής δύναμης της χώρας» όπως είπε. «Πιστεύουμε στην Ευρώπη, και να διατηρήσουμε τις σχέση μας με το ευρώ» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Κοντούλη, αμέσως μετά την συνάντηση.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης στη δήλωσή του έκανε λόγο για ψευτοδιλήμματα και εξαπέλυσε οξεία επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά. 


Ακολούθως ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός συζήτησε με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Όπως ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη αμέσως μετά σε δηλώσεις της, θα πρέπει -και είναι εφικτό όπως είπε- να υπάρξουν «τονωτικές ενέσεις στη ρευστότητα... έτσι ώστε να αρχίσει να καταπολεμάται ο εφιάλτης της ανεργίας».


Νωρίς το απόγευμα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Δράσης Στέφανο Μάνο καθώς και με τον πρόεδρο του κόμματος Δημιουργία Ξανά Θάνο Τζήμερο -που ανακοίνωσαν πολιτική σύμπραξη- με τον κ. Τζήμερο να τονίζει αμέσως μετά πως «στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης θα πρέπει να τονιστεί η δυνατότητα αλλά και η διάθεση της Ελλάδας να αποκτήσει την αξιοπιστία της».


Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
21-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: