Πέμπτη, Μαΐου 24, 2012

FITCH: ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ


Ελάχιστη διάχυση της κρίσης προβλέπει το βασικό σενάριο της Fitch σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όπως δήλωσε σήμερα ανώτατο στέλεχος του οίκου.
«Οι συνέπειες (μιας εξόδου) θα εξαρτώνταν από την απάντηση των πολιτικών», δήλωσε ο Ντάγκλας Ρένγουικ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Όμως σε περίπτωση εξόδου «θα περιμέναμε μια ισχυρή πολιτική απάντηση» των ευρωπαϊκών αρχών, γεγονός που θα οδηγούσε στη διατήρηση της βαθμολογίας των άλλων χωρών της ευρωζώνης, πρόσθεσε.



Ο οίκος ευνοεί αυτό το σενάριο σε βάρος ενός δευτέρου, το οποίο ωστόσο δεν αποκλείει, και κατά το οποίο θα παρατηρούνταν μια σημαντική διάχυση στις λεγόμενες περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η χρηματοπιστωτική δέσμευση των πιο σταθερών χωρών για να τις στηρίξουν. Αυτό το πιο σκοτεινό σενάριο θα οδηγούσε πιθανόν στην υποβάθμιση του συνόλου των χωρών της νομισματικής ένωσης.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
ΠΡΕΖΑ TV
24-5-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ BBC: ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΤΑ 23% ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΚΟ!!! ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ.
ΑΠΟ http://anarxikostrapezitis.blogspot.com/2012/05/bbc-23.html#more



Μεταβολή στην ισορροπία δυνάμεων γύρω από το διαπραγματευτικό τραπέζι για το Ελληνικό χρέος διαπιστώνει η οικονομική συντάκτης του BBC, Στέφανι Φλάντερς σε ανάλυσή της για την ιστοσελίδα του Βρετανικού δικτύου.................

Στην ανάλυσή της συντάκτριας του BBC τονίζεται ότι η χώρα πλήρωσε το 2011 περισσότερο τόκο κατά 23% περισσότερο σε σχέση με το 2010, παρά τα «φθηνά» δάνεια από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ (σ.σ. ειρωνικά τα εισαγωγικά της συντάκτριας).

Η Στέφανι Φλάντερς σημειώνει ότι αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου του 2011 θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δις ευρώ, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά το… χρέος της!!!

Υπενθυμίζεται ότι το κεφάλαιο το έχουμε ξεπληρώσει με το παραπάνω 5-6 φορές και τώρα μας “φεσώνουν” με τους τόκους. Σημειώνεται επίσης, ότι το καθεστώς θέλει να εξομοιώσει την Ιταλία με την Ελλάδα επιβάλλοντας τη λογική ότι και οι άλλες Χώρες της Ευρώπης τα ίδια υφίστανται, επειδή δανείσθηκε πρόσφατα με επιτόκιο 1,9%…