Πέμπτη, Μαΐου 31, 2012

IIF: «ΌΧΙ» ΣΕ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


«Μη επιθυμητή, ανέφικτη και περιττή» θεωρεί ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα μια αναδιάρθρωση του ισπανικού χρέους, αντίστοιχη με αυτή της Ελλάδας.
«Η Ελλάδα ήταν μοναδική περίπτωση. Το μέγεθος της ισπανικής οικονομίας είναι πολύ μεγάλο για μια εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα», δήλωσε ο Νταλάρα στην ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad.



Η ισπανική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγάλη αύξηση του κόστους δανεισμού και τα προβλήματα των τραπεζών της, τη στιγμή που αναζητεί τρόπους διοχέτευσης ρευστότητας στην Bankia.


Σύμφωνα με τον Τσαρλς Νταλάρα, μια πιθανή λύση στα προβλήματα της Ισπανίας θα μπορούσε να είναι η άμεση επένδυση των ταμείων διάσωσης της ευρωζώνης στις ισπανικές τράπεζες. «Το ευρωπαϊκό ταμείο πρέπει να γίνει μεγαλύτερο και να αξιοποιείται με μεγαλύτερη ευελιξία», είπε.


Αλλοι τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης χρέους, πρόσθεσε, είναι η καθυστέρηση της εφαρμογής των κανόνων για υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις στις τράπεζες και η παράταση της περικοπής των κρατικών δαπανών κατά ένα ή δύο χρόνια.


Ο κ. Νταλάρα δήλωσε επίσης ότι παραμένει αισιόδοξος για την Ελλάδα, παρά τα πολιτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.


Πηγή: Reuters
ΠΡΕΖΑ TV
31-5-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΗΚΩ ΑΠ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ........
ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΡΑΗΕΙ Η ΕΛΛΑΣ. ΜΞΝ ΑΚΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ 55% ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 22% ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ( ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ) ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΝΑ 20% ΚΑΤΩ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΙΑ Η ΑΛΛΗ. ΣΤΗΝ ΜΕΝ ΔΡΑΧΜΗ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΠΑΝΩ ΜΑΣ.