Δευτέρα, Μαΐου 28, 2012

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TARGET GROUP ΤΩΝ ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Οχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας που υπάρχουν μετανάστες αλλά σε όλα τα διαμερίσματα της Αθήνας η Χρυσή Αυγή έκανε ρεκόρ ψήφων και έφτασε στο Κοινοβούλιο με ποσοστό 7% και 21 έδρες. Ερευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας επιχειρεί να φωτίσει τα αίτια που έκαναν τους μισούς Αθηναίους να είναι κατά των μεταναστών.



Στην ερώτηση ποια πιστεύουν ότι είναι η επίδραση των μεταναστών στην οικονομία της χώρας το 59% των κατοίκων στο κέντρο (Κολωνός, Ακαδημία Πλάτωνος, Σεπόλια, Πατήσια και Κυψέλη) απαντούν πως είναι αρνητική.


Στην ερώτηση αν οι μετανάστες υποσκάπτουν ή εμπλουτίζουν την πολιτιστική ζωή της χώρας το 61% των ερωτωμένων στην Αθήνα απαντά ότι την υποσκάπτουν, το 31% έχει ουδέτερη θέση και το 8% πιστεύει ότι την εμπλουτίζουν.


Το προφίλ αυτών που ψήφισαν Χρυσή Αυγή


Από τα ερευνητικά δεδομένα προκύπτει ότι η επιρροή της Χρυσής Αυγής είναι ισχυρότερη:


α) ανάμεσα στους άνδρες,


β) στις ηλικίες 35-44,


γ) στους αποφοίτους Λυκείου και τεχνικής εκπαίδευσης και


δ) στους ανέργους και στους εμπόρους.


Ως το 2011 οι Αθηναίοι που έρχονταν σε επαφή με τη δράση της Χρυσής Αυγής μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων ή από το φιλικό τους περιβάλλον ήσαν περισσότεροι στον Αγιο Παντελεήμονα και στην Κυψέλη. Το 2012 καταγράφεται σημαντική αύξηση στο ποσοστό όσων αναζητούν πληροφορίες για τη Χρυσή Αυγή στο Διαδίκτυο (αύξηση περίπου 80%). Η αύξηση είναι υψηλότερη στα λοιπά διαμερίσματα, γεγονός που οι ερευνητές αποδίδουν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τη Χρυσή Αυγή ως εκλογική επιλογή εντός του 2012.


Η αρνητική στάση απέναντι στους μετανάστες δεν περιορίζεται μόνο στις περιοχές όπου υπάρχει έντονη μεταναστευτική παρουσία, αλλά διαχέεται και στους κατοίκους των υπολοίπων διαμερισμάτων της Αθήνας. Με άλλα λόγια η αντιμεταναστευτική στάση των πολιτών αποδεσμεύεται από «τον φόβο του μετανάστη» που οι κάτοικοι βιώνουν καθημερινά και μετατρέπεται σε γενικευμένη άρνηση απέναντι στο φαινόμενο.


Οπως προκύπτει από τις απαντήσεις το αίσθημα του φόβου είναι διάχυτο στους κατοίκους ολόκληρου του Δήμου Αθηναίων. Περίπου δύο στους τρεις δηλώνουν ότι «θα ένιωθα φόβο αν χρειαζόταν να διασχίσω μετά τα μεσάνυχτα το κοντινό μου πάρκο» και το 1/3 του δείγματος δηλώνει ότι «θα ένιωθα φόβο αν χρειαζόταν να μείνω στη διάρκεια του Αυγούστου μόνος στο διαμέρισμά μου για μερικές ημέρες».


Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προσπάθησαν, επίσης, να εντοπίσουν αν οι Αθηναίοι είναι αρνητικοί απέναντι στους μετανάστες κάθε υπηκοότητας. Τα συμπεράσματα είναι τρανταχτά. Στο σενάριο κατά το οποίο ο διαρρήκτης είναι Ελληνας μόλις το 27% προτείνει ποινή φυλάκισης μεγαλύτερη των δύο ετών. Σε εκείνο κατά το οποίο είναι Αλβανός με άδεια το ποσοστό φθάνει το 46%, ενώ σε εκείνο κατά το οποίο είναι Αλβανός χωρίς άδεια το 52% και στο σενάριο που είναι Αφγανός με άδεια το ποσοστό ανέρχεται στο 49%.


Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα σύμφωνα με τα οποία ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται ανεκτικός απέναντι στους μετανάστες, οι ψηφοφόροι του γίνονται όλο και πιο αντιμετανάστες.


Οι ερευνητές αποδίδουν αυτό το γεγονός στη μαζική εισροή ψηφοφόρων από άλλα κόμματα, οι οποίοι και δεν μοιράζονται τις παραδοσιακά ανεκτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό ζήτημα. Γενικότερα, εμφανίζεται μετατόπιση των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων σε περισσότερο αντιμεταναστευτικές θέσεις. Στην κλίμακα από το 1 ως το 10 και αναφορικά με την επίδραση που έχουν οι μετανάστες στην οικονομία (0 = αρνητική, 10 = θετική) οι ψηφοφόροι του ΠαΣοΚ σημειώνουν σε μέσον όρο 3,4, της ΝΔ 2,2, του ΚΚΕ 3,4, του ΛΑΟΣ 1,4, του ΣΥΡΙΖΑ 3,8, των Οικολόγων 2,9, των Ανεξάρτητων Ελλήνων 1,8, της Χρυσής Αυγής 1,5, της ΔΗΜΑΡ 3,9 και της Δράσης 4,7.
http://www.iefimerida.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
28-5-2012

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΑΚΗΚΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ , ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.......................

Ανώνυμος είπε...

Να σας πω εγώ παραδείγματα ανθρώπων που ψήφισαν χρυσή αυγή.1.Μηχανικός μηχανών ,με γνώσεις δημοτικού,που δεν κόβει ποτέ αποδείξεις.2.Παραγωγός σε λαική που ψήφιζε πασόκ,τόσα χρόνια,έχει πάρει του κόσμου τις επιδοτήσεις,εχει μετανάστες για να κάνουνε όλες τις δουλειές και αυτός το παίζει αφεντικό,πουλάει τα προιόντα του στην λαική ,στην ίδια τιμή που τα πουλάει και αυτός που τα αγόρασε από τον έμπορα και παλεύει για ένα μεροκάματο,ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΙΣΧΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΒΑΝΕ,ΔΙΑΛΥΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΨΗΦΙΖΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΑΝΕ ΜΑΓΚΕΣ,ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

eidame kai posoi psifina adarCIA


xaxaxaxaxaxaxaxaxa

Ανώνυμος είπε...

Ψήφισα και εγώ χρυσή αυγή που πλήρωσα
για το 2010
12000 Ευρώ Φ.Π.Α και 15000 Ευρώ φόρο εισοδήματος και έκτακτη εισφορά 1998 Ευρώ.( Είμαι ένας από τους 25000 ατομικές επιχειρήσεις που δηλώνουμε πάνω από 50000 Ευρώ καθαρά κέρδη)
Επειδή θέλω επιτέλους τα λεφτά μου να πιάνουν τόπο για μιά Ελλάδα περήφανη ακμάζουσα και με λιγοστούς οικονομικούς μετανάστες.
Μια Ελλάδα που θα μας κάνει και θα την κάνουμε περήφανη.
Ελλάδα για πάντα.
Εάν δεν υπάρχει κάτι άλλο τότε με Χρυσή Αυγή.
Οποιος θέλει ν'απαντήσει επειδή με θεωρεί ακραίο να πληρώσει πρώτα τους φόρους που του αναλογούν.

Ανώνυμος είπε...

κρεμαλα στους ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ο χρυσαυγητης το αυριανο μαντροσκυλο των αφεντικων ΨΗΦΙΣΤΕ για να φυγουν οι ξενοι και φευγουμαι εμεις καλο ταξιδη κολοελληνες

Ανώνυμος είπε...

Με "άνθρωπο" που ψήφισε χρυσές κουράδες, η μόνη κουβέντα που χρειάζεται να πεις είναι "ΠΑΡΤΑ ΠΟΥΣΤΗ" όταν του ανοίγεις το κεφάλι και χύνονται τα σκατά

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Με "άνθρωπο" που ψήφισε χρυσές κουράδες, η μόνη κουβέντα που χρειάζεται να πεις είναι "ΠΑΡΤΑ ΠΟΥΣΤΗ" όταν του ανοίγεις το κεφάλι και χύνονται τα σκατά

ΣΙΓΑ ΡΕ ΣΦΑΧΤΕΡ................ΠΑΡΤΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΛΑΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ @@....ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ 20-30 ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΠΕΤΥΧΕΝΟΥΜΕ....ΣΤΟΝ ΑΦΓΑΝΟ ΑΔΕΡΦΟ ΣΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον παραγγελία είναι και αυτή η κατηγοροιοοίηση....χαχα τι πίνετε ρε διάολε, ΠΡΕΖΑ κάνε ότι και οι μαλάκες... Όσο πολώνεις με τις κολωαριστερές ιδέες τόσο εκεί στέλενεις κόσμο... άσε που στο τέλος θα μείνει μόνο το συνέδριο του κόματος σας εδώ μέσα...

Ανώνυμος είπε...

"Οποιος θέλει ν'απαντήσει επειδή με θεωρεί ακραίο να πληρώσει πρώτα τους φόρους που του αναλογούν."

αει ξεκαβάλα απ το καλαμι σου μωρη βλαμμενη!
μόνο εσυ σ αυτον τον κοσμο πληρωνεις φορο? αυτο πιστευεις μωρη?

αει σοβαρεψου ψωναρα

"Μια Ελλάδα που θα μας κάνει και θα την κάνουμε περήφανη."

τί σε κανει περηφανο μωρη μαϊμου του Κωλεττη?

το HEIL HITLER του γυφτου του Μιχαλολιακου?
ή το "Ουγουρθουτου!!" της αλλης της φαλακρης κουραδας?

και οχι δεν σε θεωρω ακραιο - ξοφτιλα της ΝΔ σε θεωρω, χαμενε

Ανώνυμος είπε...

12,03
Γιατί δεν γράφεις πόσους φόρους πληρώνεις.
Οπως ακριβώς και οι αλβανοί και πάσης φύσεως αλοδαποί.
Μηδέν φόρους και ζητάνε δικαιώματα.

Εγώ δεν βρίζω γιατί είμαι μεγαλωμένος με αρχαιοελληνικές αρχές.
Τα heil hitler και τα mein fuehrer μακριά από μένα
Δεν είμαι καραφλός και δεν μοιάζω με μαιμού. Εάν έχεις μυαλό που αμφιβάλω σκέψου τι είναι καλό για σένα για την Ελλάδα και τι θα παραδώσεις στα παιδιά σου.
Επειδή σε κόβω να μην μπορείς θα σου τα εξηγήσω εγώ.
Χρεοκοπημένη Ελλάδα ξεπουλημένη για πάντα με κυβέρνηση περιφερειάρχες δημάρχους και όλους τους αιρετούς
να στελεχώνονται από τους λαθρομετανάστες.( Επειδή θα είναι πλειοψηφία )
Και για τον 4.35 εάν ανοίξεις το δικό σου κεφάλι και ενός λαθρο τι θα βγεί από μέσα;
Mην μπείτε στον κόπο ν'απαντήσετε
αντι αυτού πάρτε φόρα και κτυπάτε το κεφάλι στον τοίχο μεχρι να ξυπνίσετε.

ΕΛΛΗΝΑΣ !!!!!!!!!