Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2012

ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΙ - ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ «ΕΞΤΡΑΤΖΗΔΕΣ» ΜΕ 17 ΕΥΡΩ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ!

Το νόμο - λαιμητόμο των δικαιωμάτων των εργαζομένων του 2ου μνημονίου έχει βάλει σε εφαρμογή η εργοδοσία του ξενοδοχείου «Κάραβελ», η οποία προσλαμβάνει «εξτρά» εργαζόμενους κάτω των 25 ετών με 17 ευρώ μεροκάματο. Αυτές είναι οι συνέπειες της «τουριστικής ανάπτυξης» που στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τα οποία στο όνομα της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» βάζουν πλάτη στην κατάργηση της σταθερής εργασίας με πλήρη δικαιώματα.
Το αίσχος της «εξτρά» απασχόλησης, δηλαδή της δουλειάς με σύμβαση μιας μέρας, δεν είναι αρκετό για την εργοδοσία του «Κάραβελ», η οποία αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που δώρισε στους επιχειρηματίες η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Τόσο σε χτεσινή διαμαρτυρία που έκανε το επιχειρησιακό σωματείο όσο και σε τηλεφωνική παρέμβαση του προέδρου του κλαδικού συνδικάτου της Αθήνας, η εργοδοσία εμφανίστηκε αδιάλλακτη, δηλώνοντας απλά ότι εφαρμόζει το νόμο.
Σημειώνεται ότι το μεροκάματο με βάση την κλαδική σύμβαση που παραμένει σε ισχύ για τους σερβιτόρους είναι στα 53 ευρώ καθαρά και για τους βοηθούς σερβιτόρους στα 46 ευρώ καθαρά. Σε αυτές τις ειδικότητες καταρχήν η εργοδοσία απασχολεί τους νέους κάτω των 25 ετών με 17 ευρώ μεροκάματο.


Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Κινγκ Τζορτζ» του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Μάρτη.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΡΕΖΑ TV
15-6-2012

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειδαμε και το κκε τι μεροκαματα δινει στους αφισοκολλητες.
Ρε δε γαμιεστε διωξατε με το παμε 100 χιλιαδες επιχειρησεις αφησατε ανεργους μισο εκατομμυριο νεους και τωρα σας φταινε κι αυτοι που δινουν 20ευρο.Διωχτε τους κι αυτους να γινουμε αφρικη και να τρεχουμε αλβανια για μεροκαματο.Στοχος του Παμε ειναι να φυγουν ολες οι επιχειρησεις οχι να παιρνουν ολοι οι ελληνες 10πλασιο μισθο απο τους Βαλκανιους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΨΗΦΙΖΕΣ ΠΑΣΟΚ Η ΝΔ ΕΦΥΓΑΝ,ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ...ΝΑ ΜΗΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!!!ΤΟ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ!!!ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΥΛΟΙ!!!ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ,ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΣΥΝΗΘΗ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Εφυγαν γιατι Πασοκ και Νδ κοροιδευουν τους επιχειρηματιες με ενα σωρο φορους και χαρατσια ,βλεπε κοστος ΑΕ ΕΠΕ,1 εκατομυριο σελιδες φορολογικη νομοθεσια αμοιβες υπερ τριτων και δημοσιου ,νομικα εξοδα,διαφθορα και υπερβολικη αναμονη και γραφειοκρατια για τα παντα καταληψεις και πορειες αγανακτισμενων (πρωτοι στην ευρωπη)
Αυτοι που πηραν επιδοτησεις ηταν κομματικοι επιχειρηματιες κατα κυριο λογο που εδιναν και μιζα σε κρατικους υπαλληλους.
Και σου βαζω και καποια ερωτηματα να σκεφτεις.
Οποιος παει και επενδυει σε χωρα με 10% φορολογια κερδων και οχι 50% και κρυφες χρεωσεις ειναι προδοτης η λογικος?Αν ερθει ενας ξενος μπογιατζης να βαψει το σπιτι σου με 100 ευρω και ο Ελληνας θελει 200 θα διαλεξεις τον ξενο?Αν νοικιασεις το δευτερο σπιτι σου σε αλλοδαπους εργατες δεν βλαπτεις την πατριδα σου?Εχουμε μαθει ομως να διαλεγουμε τις φτηνες υπηρεσιες και το μεγαλυτερο κερδος ενω αν κανουν το ιδιο και οι αλλοι με μας τους λεμε προδοτες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ Ο 12:33
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΑ.
ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.
ΔΕΣ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥ ΖΩΗΣ ΣΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΤΛ,
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΜΙΣΘΟ ΕΧΕΙΣ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΗ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΥΦΕΣΗ ΜΕ ΑΔΙΑΘΕΤΑ ΠΡΟΙΝΤΑ....
ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ,ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ...ΕΚΛΕΙΣΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΞΕΝΟΣ Η Ο ΝΤΟΠΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ 100 ΚΑΙ 200 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΟΥ ΜΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ (ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΥΓΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΤΖΑΜΠΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΟ)...ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΟΓΕΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ...
ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΗΚΑΜΕ ΜΑΝΟ-ΤΖΙΜΕΡΕ;ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ..

Ανώνυμος είπε...

245 υπερκοστολογηση γινεται παντου απο τον μικροτερο μεχρι τον μεγαλυτερο εργολαβο.
Π.χ. 3 αδερφια (ερασιτεχνες εργολαβοι) 3 ιδια σπιτια σε οικοπεδο στο χωριο τους.Θα πληρωσουν τον μηχανικο 3 φορες*5 χιλιαρικα για μια αδεια και 2 φωτοτυπιες σχεδιων αντι για 5χιλιαρο!Θα χρειαστει να περασουν απο ενα σωρο κωλουπηρεσιες να ταισουν γραφειοκρατες δικηγορους ΔΥ συμβολαιογραφους πολεοδομους λογιστες για μια μουτζουρα.
Θα αναγκαστουν να κολλησουν υποχρεωτικα 50ευρα ενσημα (τα ακριβοτερα στην ευρωπη για τους οικοδομους και για αφρικανικη περιθαλψη).
Βαλε και φπα χαρατσια κωλυσιεργιες γρηγοροσημα διαφθορα καταληγουμε σε κοστος τριπλασιο απ αυτο που θα κοστιζε ενα ακινητο η αλλο εργο χωρις την υπαρχουσα γραφειοκρατια-διαφθορα.(διαβασε κι εδω (Προτελευταία στην ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα
Βρέθηκε πίσω από Κολομβία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Σλοβενία http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=460162)
ΑΝ ηταν ολοι οσοι κανουν εργα κερδοσκοποι και απατεωνες και κονομαγανε οπως νομιζεις τοτε γιατι δεν υπαρχει κατασκευαστικη δραστηριοτητα?
Αν δεν μειωθει το γραφειοκρατικο κρατος και δεν ανοιξουν τα κλειστα επαγγελματα μην περιμενεις μεροκαματο(εκτος αν ανηκεις στις παραπανω κωλουπηρεσιες).Ενας ανεργος μηχανικος

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΑΛΥΣΩ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΛΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ,ΟΚ;ΔΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΑΝΤΩΣ,ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΛΥΣΗ...

Ανώνυμος είπε...

οσοι ασχολουνται μονο με τους αριθμους και τα νουμερα της οικονομιας χωρις να υπολογιζουνε τις επιπτωσεις στον ανθρωπινο παραγοντα χανουν την ανθρωπινη υποσταση και γινονται και αυτοι νουμερα...

Ανώνυμος είπε...

Τα παραπανω νουμερα τυρανανε το 80 % των απ εξω σαν εμενα και χοντροκολιαζουν το 20% σαν εσενα που δεν καμει τιποτα παρα μονο κλεβει γλυφει ταλαιπωρει το κοινωνικο συνολο.