Σάββατο, Ιουνίου 30, 2012

ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ 200 ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ….


Ανάμεσα στα κορυφαία 200 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του κόσμου, συναντάμε μεταξύ άλλων και πέντε ελληνικά, σύμφωνα με τους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS ανά ειδικότητα για το 2012.
Η παρούσα έρευνα είναι παγκόσμια και η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, η οποία συγκρίνει 600 πανεπιστήμια από 27 χώρες από όλο τον κόσμο σε 29 κλάδους ανά ειδικότητα.



Έτσι, σε ελληνικό επίπεδο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατατάσσεται παγκοσμίως ανάμεσα στα κορυφαία 200 Ιδρύματα στις εξής πέντε ειδικότητες: στατιστική, μηχανολογία, ηλεκτρολογία, μηχανική και χημική.


Ακόμη, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναδεικνύονται σε τουλάχιστον μία από τις ειδικότητες. Αναλυτικά τους πίνακες κατάταξης μπορείτε να τους βρείτε στην ιστοσελίδα www.topuniversities.com. 
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
30-6-2012

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα κορυφαια 600 μαλακα.Το μετσοβιο νο200 στην λιστα πισω απο πολυτεχνεια τουρκιας μαλαισιας χιλης ταιλανδης και τος λες επιτυχια?Αυτο ειναι εθνικη ξεφτιλα για μια χωρα που ειναι στις 30 πιο ανεπτυγμενες.Και να φανταστεις οτι ειναι στα κορυφαια δεκα στο κοστος λειτουργιας στανταρντ.Ρε ιδιωτικα ολα και με κουπονι για φτωχους και αξιολογηση καθηγητων και να παν να γαμηθουνε και οι κνε και οι πασπ και η δαπ και ολα τα μαλκισμενα κομματοσκυλα

Ανώνυμος είπε...

εισαι ηλιθιος ,τι ιδιωτικα ολα ρε βλακα? τα ειδαμε και τα ιδιωτικα στην Αγγλια αμερικη κτλπ, που για να σπουδασεις πρεπει να τα σκασεις χοντρα,τα πτυχεια ειναι διαμελισμενα και τα δικαιωματα ανυπαρκτα, η παιδεια ειναι δικαιωμα ολων οχι προνομιο αυτων που εχουν λεφτα οι γονεις τους, το θεμα ειναι το κρατος να αυξησει τη χρηματοδοτηση αλλα δεν προκειτε να το κανει για να ερχονται κατι τσουτσεκια σα και σενα και να λενε ναι να τα κανουμε ιδιωτικα ,αλλα αυτοι που κυβερνανε αυτο θελουν σε ολους τους τομεις ειτε υγεια ειτε παιδεια ειτε ασφαλιση ,αυτα τα συμφεροντα υποστηριζουν,γαμανε τα δημοσια για να ερθουν μετα οι λεφταδες να κανουν bizna εις βαρος μας ,δες τι εχουν κανει οι καθηγητες των ελληνικων πανεπιστημιων,τι ερευνες τι εφευρεσεις με τα λιγοστα που τους παρεχει το κρατος και μετα μιλα ,τωρα αμα το κρατος δεν παρεχει τις υποδομες ναι δεν γινετε να πανε πιο μπροστα τα ιδρυματα ,αλλα να ανοιξεις ιδιωτικα και να σπουδαζουν αυτοι που εχουν φραγγα ποτε των ποτων να κατσουν να διαβασουν και να μπουνε σε δημοσιο,(ναι οι πανελληνιες ειναι για τον π.. αλλα δεν γινετε αλλιως προς το παρον,και ναι πρεπει να αλλαξει το συστημα γιατι παλι αυτοι που πανε φροντηστηριο παιρνανε).Και αν θες να ξερεις οι μηχανικοι απο ελλαδα γιατι στο πολυτεχνειο σπουδαζω ειναι περιζητητοι εξω, γιατι? γιατι τα ελληνικα πανεπιστημια σου δινουν γερες βασεις και δημιουργουν ολοκληρωμενους επιστημονες οχι ειδικευομενους παπαρες που ξερουν να κανουν μονο ενα πραγμα και μονο ακολουθοντας οδηγιες μηχανικα,,και ολες αυτες οι πιπες περι καταταξεων να τα πουνε αλλου ,αυτες οι καταταξεις κρυβουν αλλα συμφεροντα απο πισω.Ας πιστεψουμε στα δεδομενα που εχουμε και απο αυτα που βλεπουμε στη πραξη ,οι αποφοιτοι των ελληνικων πανεπιστημιων ζητουνται στο εξωτερικο ,αρα ειναι καλοι , αυτο δεν σε προβληματιζει? αφου ειμαστε No 200 γιατι μας ζητανε εξω?Ε??Γιατι δεν ειμαστε τοσο χαμηλα, αυτα ειναι πιπες ,,και τις αξιολογησεις να τις βαλουν στο κωλο τους.Δημοσια δωρεαν παιδεια για ολους αι στο διαολο με τους επιχειρηματιες και τα λεφτα σας , ψωμι παιδεια ηγεια ρευμα καιννερο δεν ειναι εμπορευματα μας ανηκουν και θα τα παρουμε πισω και αυτα και ολα τα αλλα καποια στιγμη ,κουφαλες καπιταλιστες να πατε αλλου

Ανώνυμος είπε...

O 2:43 έχει παραισθήσεις. Έχεις πάει έξω να δεις ξένο πανεπιστήμιο αγόρι μου; γιατί εχώ που έκανα το πτυχίο έξω και το μεταπτυχιακό εδώ (το ανάποδο από ο,τι κάνουν οι υπόλοιποι), έφριξα. Οι καθηγητές δε κάνουν καμία απολύτως έρευνα στην Ελλάδα, βαριούνται και να αναθεωρήσουν την ύλη οπότε δίνεις μία εγκυκλοπέδια κάθε εξεταστική (παπαγάλος λέγεται, όχι επιστήμονας, έρευνα και τη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου τη κοιτάτε από μακριά με τα κυάλια, και στις εξεταστικές και τις εργασίες η μόνη σας βιβλιογραφία είναι ο,τι μαλακία είπε ο καθηγητής στο μάθημα... και νομίζεις οτι εκπαιδεύεστε για επιστήμονες έτσι;), και ο μέσος έλληνας φοιτητής τελειώνει στα 5 χρόνια δίνοντας απαρχαιωμένη και παρωχυμένη ύλη (αλλά αυτό θεωρούν οτι είναι αποτυχία των φοιτητών να βγάλουν τη σχολή στα 4, όχι δική τους που 20 χρονια δεν έχουν αναθεωρήσει την ύλη).

Εγώ συμφωνώ με την δημόσια και δωρεάν παιδεία, αλλά τί λες εσύ δωρεάν παιδεία; έξω υποτροφίες παίρνουν αυτοί που τις χρειάζονται όχι αυτοί που μπορούν να τις πάρουν. Έξω οι περισσότερες υποτροφίες δίνονται σε σχετικά καλούς μαθητές, αλλά σίγουρα όχι τέλειους, που τα οικονομικά τους είναι περιορισμένα. Αυτές είναι οι περισσότερες υποτροφίες. Εδώ υποτροφίες παίρνει ο υπερφοιτητής, το άτομο που του τα έχουν όλα έτοιμα οι γονείς (χαρτζιλίκι γερό & αυτοκίνητο για να πηγαίνει στη σχολή)και φυσικά δεν εργάζεται ώστε να διαβάζει απερίσπαστο.Είδες παιδί από επαρχία που να δουλεύει στον κατάλογο του ΟΤΕ ή σε καφετέρια για να τα βγάλει πέρα, να παίρνει υποτροφία; Εγώ όλο κάτι πλουσιόπαιδα είδα να παίρνουν υποτροφίες, δηλαδή ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Αυτό το λες εσύ δωρεάν δημόσια παιδεία ρε μαλάκα;

Εσύ αυτό το χάος με τα φροντιστήρια, τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ φροντιστήρια (το είδα στο βιολογικό του ΕΚΠΑ, έλεος δηλαδή) το θεωρείς δωρεάν παιδεία; Εγώ έδινα 1500 ευρώ το τότε το χρόνο στην Αγγλία για δίδακτρα και βιβλία, χίλιες φορές να σας ζητούσαν τόσα και εδώ αλλά να είχατε εργαστήρια, πραγματική έρευνα και πανεπιστημιακή υπηρεσία να σε βοηθάει να βρεις δουλειά μετά τη σχολή... Α, και να μάθεις και αγγλικά ειδικότητας και υπολογιστές της προκοπής... εμένα ECDL δε μου ζήτησε κανείς εργοδότης, εσένα; άντε πες οτι έμαθες υπολογιστές στο πολυτεχνείο, να δούμε σε ποιά θέση εργασίας θα κριθεί αυτό ικανοποιηιτικό. Σε internet cafe ίσως.

Και αυτούς τους μύθους περί "έξω είμαστε περιζήτητοι οι έλληνες φοιτητές" είναι οι έλληνες γενικως περιζήτητοι, γιατί είμαστε εργατικοί, όχι ειδικά οι απόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων, δε στα παν καλά. Οι αποτυχημένοι των ελληνικών πανεπιστημίων, αυτοί που δε πέρασαν εδώ πανελλαδικές και δε πάτησαν ποτέ σε ελληνικό πανεπιστήμιο, έξω διαπρέπουν. Αυτό δεν επειδή τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι καλα, ΣΚΑΤΑ είναι, απλά οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι εργατικοί. ΟΚ αγόρι μου;

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxa μας επεισες τωρα για τα εργαστηρια,ναι εξω εχουν εργαστηρια για να κανετε ερευνα για εταιριες ,καθοδηγουμενη δηλαδη,δεν κανουν ερευνα για αυτα που χρειαζεται η κοινωνια αλλα για αυτα που χρειαζονται καποιοι για να βγαλουν λεφτα,να την χεσω την ερευνα σας ,(δεν μιλαω για ολα,για την πλειοψηφια) ,τα πανεπιστημια ειναι υπηρετες της κοινωνιας οχι εταιριων ,,και εδω εχουμε εργαστηρια ,φυσικα δεν εχουμε τα υπεργαματα κτιρια του εξωτερικου γιατι το κρατος δεν πληρωνει,και ναι η δουλεια σου σα φοιτητης ειναι να αναζητας τη γνωση μεσα απο μια εγκυκλοπεδεια οχι να στην προσφερουν στο πιατο σε αυτο συμφωνω ,οσον αφορα την απαρχαιομενη υλη λες τεραστιες μαλακιες και ερχεσε στα λογια μου οτι εξω σε κανουν τεχνιτη οχι μηχανικο ,σου μαθαινουν μεμωνομενα πραγματα και τεχνικα πραγματα,εχουμε και εμεις σχολες τετοιες λεγονται τει χωρις να τις υποτιμω καθολου,ναι στο ιδιωτικο αναθεωρουν την υλη αλλα αυτο ειναι κατι προσωρινο και αναλωσιμο με βαση τις συνθηκες αγορας και ζητησης γιατι αυτο θελουν να φτιαξουν ενα φοιτητακο που πρεπει συνεχως να παρακολουθει σεμιναρια και να σκαει φραγγα αυτη ειναι η δια βιου μαθηση της αγγλιας και της διαμαντοπουλου-πασοκ-νδ,στην ελλαδα μαθαινεις αυτα που δεν αλλαζουν σε ολα τα μαθηματα τη βαση δηλαδη και μετα κτιζεις απο πανω την αναθεωρηση που λες εσυ αλλα αν δεν εχεις τη βαση δεν εχεις τιποτα εχεις μια πληροφορια που σε λιγο καιρο θα αλλαξει και μπορει να μην ισχυει ή να μην ανταποκρινετε στην αγορα , οσο για τους ελληνες καθηγητες λες μαλακιες μπες σε ενα οποιοδηποτε site μιας πολυτεχνικης σχολης και πηγαινε στο βιογραφικο καποιου καθηγητη να λυθουν οι αποριες σου,οσο για την εργατικοτητα δεν ειναι εκγενετης οπως και η γνωση αρα το επιχειρημα σου δεν στεκει,τα ελληνικα πανεπιστημια εχουν προβληματα χρηματοδοτησης και για να το λυσεις δεν θελει ιδιωτικα αλλα παραπανω λεφτα ..και αν νομιζεις οτι μια υποτροφια θα λυσει το προβλημα κανεις μεγαλο λαθος.Απλα δεν σου ειναι ευκολο να καταλαβεις οτι η παιδεια δεν ειναι εμπορευμα και οτι αν τη κανεις εμπορευμα θα εχεις αποφοιτους των 20000 ευρω αποφοιτους τον 50000 ευρω και παει λεγοντας αν σου φαινεται εσενα αυτο δικαιο και λογικο δε ξερω τι να πω ,και ξαναειπα οτι τα ελληνικα πανεπιστημια εχουν θεματα αλλα αυτα οφειλονται κυριως στη χρηματοδοτηση.