Τρίτη, Ιουνίου 12, 2012

ΣΥΡΙΑ: ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ 30 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΥΡΑ


Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κυβερνητικούς βομβαρδισμούς στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με τους αντιφρονούντες.
«Βροχή έπεφταν νωρίς σήμερα το πρωί οι οβίδες στην κοινότητα αλ Ασράα, στο Ντέιρ αλ Ζουρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν γυναικόπαιδα», τόνισε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο αντικαθεστωτικός Φίρας αλ Χαμάουι.



Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος εισέβαλαν στην κοινότητα με κάλυψη του πυροβολικού και επιδόθηκαν σε μεγάλης κλίμακας επιχείρηση συλλήψεων μετά την υποχώρηση των ανταρτών από την περιοχή.


Πάντως, το συριακό ΥΠΕΞ κατηγόρησε σήμερα την Ουάσιγκτον ότι ενθαρρύνει τις σφαγές και την τρομοκρατία στη Συρία.


«Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι παραποιούν την πραγματικότητα στο πεδίο μάχης, ενθαρρύνοντας τις ένοπλες ομάδες να επιδίδονται σε περισσότερες σφαγές, τρομοκρατικές πράξεις και βιαιότητες, όχι μόνον στην Χάφα αλλά και σε όλο το μήκος και πλάτος του συριακού εδάφους», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.


Εν τω μεταξύ, έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ  κατηγορεί τον συριακό στρατό ότι χρησιμοποιεί παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, DPA, AFP
ΠΡΕΖΑ TV
12-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: