Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2012

ΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, ΛΕΕΙ Η ALPHA BANK!


Η ALPHA BANK ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΡΩΤΑΜΕ ... ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ,ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ,ΤΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ...ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΚΛΙΜΑ...ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ;;;
Η ενδεχόμενη διακοπή χρηματοδότησης για τη χώρα μας από την ΕΕ και το ΔΝΤ αναμένεται να οδηγήσει σε ένα χρηματοδοτικό κενό 20 δισ. ευρώ και επιπλέον αυξημένα πρωτογενή ελλείμματα της τάξης των 20 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Alpha Bank.



Οι αναλυτές της τράπεζας επισημαίνουν ότι οι απώλειες χρηματοδοτικών πόρων για τη χώρα μας από την ενδεχόμενη διακοπή της χρηματοδότησής της από το 1ο και το 2ο πακέτο χρηματοδότησης από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ και από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών (για παράδειγμα, σε περίπτωση προώθησης διαδικασιών μονομερούς ακύρωσης των Μνημονίων) δεν αντισταθμίζονται από τυχόν λήψη ακόμη πιο δραματικών αποφάσεων για διακοπή της εξυπηρέτησης του εναπομένοντος χρέους της χώρας μετά το PSI+.


«Οι συνολικοί πόροι που μπορεί να εξοικονομηθούν, απ' αυτή την ακραία και εξαιρετικά επιζήμια για την Ελλάδα ενέργεια, δεν υπερβαίνουν τα 80 δισ. ευρώ στην περίοδο 2012-2014, ενώ από το 1ο και το 2ο ΠΧΕ η Ελλάδα έχει ακόμη να λάβει 100 δισ. ευρώ» σημειώνουν.


Δημιουργείται επομένως ένα χρηματοδοτικό κενό ύψους 20 δισ. ευρώ, στο οποίο θα πρέπει να προστεθούν και τα αυξημένα πρωτογενή ελλείμματα, ύψους άνω των 20 δισ. ευρώ στην περίοδο 2012-2014 που θα προκύψουν αναπόφευκτα από την σχεδιαζόμενη ανατροπή της εφαρμογής του Μνημονίου, σύμφωνα με την Alpha Bank.


Σε μια τέτοια περίπτωση, υπογραμμίζεται, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και η διακοπή της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από το ΕΣΚΤ.


Όπως τονίζουν οι οικονομολόγοι της τράπεζας, σύμφωνα με εξαγγελίες ορισμένων κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία, οι τράπεζες θα κρατικοποιηθούν χωρίς να προσδιορίζεται πως θα γίνει η ανακεφαλαιοποίησή τους χωρίς τα κεφάλαια του EFSF.


Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
7-6-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και μασέλες να πέφτουν, μπράβο ρε αλάνι.