Δευτέρα, Ιουνίου 18, 2012

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ «ΧΑΪΔΕΥΕΙ» ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑ ΕΜΑΣ!


Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσσαλονίκης με το δήμαρχο Κορδελιού- Ευόσμου Στάθη Λαφαζανίδη. Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή 15 Ιουνίου  και ώρα 11.30 μ.μ.
Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσσαλονίκης εξαμελής ομάδα υποψηφίων και μελών της, δέχθηκε επίθεση από το δήμαρχο Κορδελιού-Ευόσμου και τη συνοδεία του, ενώ έκανε αφισοκόλληση και διανομή προεκλογικού υλικού στην περιοχή του Κορδελιού.



«Στα επανειλημμένα ερωτήματα των μελών της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. αν στην περιοχή του Κορδελιού –γνωστή  από το πολύ οξύ χτύπημα που δέχτηκαν οι κάτοικοί της από την οικονομική κρίση αλλά και την πλούσια δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής– απαγορεύεται η αφισοκόλληση, η απάντηση ήταν απειλές από την πλευρά του Δημάρχου και προπηλακισμοί από τον «φουσκωτό» που τον συνόδευε


Οι απειλές και οι προπηλακισμοί του δημάρχου και οι προπηλακισμοί από τον «φουσκωτό» που τον συνόδευε γενικεύτηκαν όταν μέσα σε λίγα λεπτά συγκεντρώθηκαν «αυθόρμητα» περί τους 30 υποστηρικτές του δημάρχου, εξαναγκάζοντας τα μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. να φύγουν από την περιοχή και παρεμποδίζοντας το δημοκρατικό δικαίωμά τους να απευθυνθούν στους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιοχής», καταγγέλλουν και προσθέτουν: «Φαίνεται ότι τον κ. δήμαρχο δεν τον ενοχλεί το ότι χιλιάδες δημότες του συγκεκριμένου δήμου ζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Δεν θεωρεί ότι μολύνει το δήμο το 11% περίπου που πήρε η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής στο Κορδελιό. Οι 30-40 αφίσες της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. τον ενοχλούν, προφανώς εξαιτίας του περιεχομένου τους, που συνιστά ανοιχτή πρόσκληση προς το λαό για αγώνες για την ανατροπή των μνημονίων και της αντεργατικής πολιτικής κυβερνήσεων, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.! Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσσαλονίκης δεν εκφοβίζεται στο επόμενο διάστημα θα εντείνει τη δράση της στην περιοχή, για την ενεργοποίηση των κατοίκων στον αγώνα για τη δουλειά και το ψωμί μας κι ενάντια στη φασιστική δράση», καταλήγει η ανακοίνωση.









Απάντηση δημάρχου


Σε απάντησή του, στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ ο δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου, τονίζει ότι περνούσε τυχαία από το σημείο εκείνο και είδε αφίσες κολλημένες τόσο με κολλητική ταινία όσο και με κόλλα παντού: σε τζαμαρίες καταστημάτων, κολώνες ηλεκτροδότησης, κολώνες σήμανσης, πάνω σε χάρτες του δήμου και αλλού.


«Γνωρίζοντας την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου για να αφαιρέσουν τέτοιου είδους αφίσες (έργο που επιβαρύνεται από την έλλειψη προσωπικού εξαιτίας της βεβαρυμμένης οικονομικής κατάστασης) ο δήμαρχος ρώτησε τη συγκεκριμένη ομάδα εάν πρόκειται να προβούν στην αποψίλωση των συγκεκριμένων αφισών μετά τις εκλογές. Τότε τα πέντε άτομα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ του επιτέθηκαν φραστικά, με αποτέλεσμα -λόγω του περασμένου της ώρας- οι φωνές να ακούγονται σχετικά μακριά. Δημότες που έτυχε να βρίσκονται σε κοντινή καφετερία, έσπευσαν στο σημείο του συμβάντος και προσπάθησαν να υπερασπιστούν το δήμαρχο κατακρίνοντας τις ενέργειες της συγκεκριμένης ομάδας», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του δήμου.


Όπως αναφέρει ο δήμαρχος, δύο άτομα της ομάδας της «ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ» συνέχισαν να προκαλούν τους δημότες, χωρίς να τους γνωρίζουν, αποκαλώντας τους φασίστες και άλλα κοσμητικά επίθετα, ανεβάζοντας έτσι τους τόνους με κίνδυνο πρόκλησης σύρραξης.


 Για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, ο δήμαρχος κάλεσε την αστυνομία. Η φραστική αντιπαράθεση σταμάτησε και απομακρύνθηκαν όλοι.


Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο δήμαρχος  παρακαλεί όλους τους δημότες να βοηθήσουν με τις πράξεις τους στην διατήρηση καθαρών δημόσιων χώρων, τόσο από τους ίδιους αλλά και  συμβουλεύοντας και κάθε τρίτο ως προς την τήρηση της καθαριότητας που μας αφορά όλους. «Είναι θέμα παιδείας όπως και όλες οι ενέργειες μας, που μας χαρακτηρίζουν κι εξασφαλίζουν την ποιότητα ζωής μας», επισημαίνει.
http://www.thousandnews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=26528:---lr----------&catid=49:flashbanner
ΠΡΕΖΑ TV
19-6-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να τεθούν εκτός νόμου οι κουμουνιστικές κινήσεις που έχουν στόχο την ανατροπή της αστικής δημοκρατίας

Ανώνυμος είπε...

Αναρχικοι που εκαναν κομμα κλαινε γιατι τους εκανε ντα ο δημαρχος......τελικα ψυχουλες ειστε,φανταζομαι τα πακια γυρνωντας πισω θα σας χαιδεψαν με στοργη....μεχρι να πεσει το μνημονιο καφτε καμια τραπεζα με 3-4 μεσα θα σας περασει,υπομονη.....ξερετε εσεις.....αναρχικουλια!