Σάββατο, Ιουνίου 23, 2012

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΣΑΝΤ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ, ΕΝΩ Η ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Νέα κυβέρνηση σχημάτισε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Ασαντ, διατηρώντας στις ίδιες θέσεις τους υπουργούς Εσωτερικών, Άμυνας και Εξωτερικών.
Η παραμονή στο υπουργείο Άμυνας του Νταούντ Ραζχά διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να έχει δολοφονηθεί από τους αντικαθεστωτικούς.



Η αιματοχυσία, πάντως, συνεχίζεται. Ο συριακός στρατός βομβάρδισε την πόλη Ντεϊρ-αλ Ζορ στα ανατολικά σκοτώνοντας τουλάχιστον 28 ανθρώπους, ανακοίνωσαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.


Τα θύματα, στα οποία περιλαμβάνονται τρεις γυναίκες και πολλά παιδιά, ήταν άμαχοι που έχασαν τη ζωή τους, όταν βόμβες έπληξαν τα σπίτια τους στην περιοχή του Παλαιού Αεροδρομίου.


Εν τω μεταξύ, Άραβας διπλωμάτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι η 
Σαουδική Αραβία και το Κατάρ καταβάλλουν τους μισθούς των αντικαθεστωτικών.


«Οι πληρωμές συνεχίζονται επί μήνες και η συμφωνία συνήφθη στις 2 Απριλίου από την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ με την ευθύνη της επιμελητείας να την έχει η Τουρκία, όπου εδρεύουν κάποιες φατρίες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού» δήλωσε ο αξιωματούχος.


Και ενώ οι νεκροί από την έναρξη της εξέγερσης ξεπερνούν τους 15.000, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Ανάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εντείνει την πίεση στις αντιμαχόμενες πλευρές.


Ο ίδιος υποστήριξε ότι το Ιράν θα πρέπει να συμμετάσχει σε μια προσεχή σύνοδο για την κρίση και να αποτελέσει «μέρος της λύσης».


Η άλλη διάσταση της κρίσης έχει να κάνει με το τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους που χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια.


Οι επικεφαλής της αρμόδιας Υπηρεσίας του ΟΗΕ περιγράφουν με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί σε πολλές πόλεις της Συρίας.


Μόνο στη Χομς όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες, πάνω από 100 δημόσια κτίρια έχουν μετατραπεί σε καταφύγια ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.


Από τα μέσα Ιουνίου οι Υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών έχουν διανείμει τρόφιμα σε πάνω από 461 χιλιάδες πρόσφυγες, ενώ ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου.


Επισήμως 86.000 πρόσφυγες έχουν διασχίσει τα σύνορα της Συρίας και έχουν βρει καταφύγιο στην Ιορδανία, το Ιράκ, την Τουρκία και το Λίβανο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters, ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
ΠΡΕΖΑ TV
23-6-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΖΑ TV.Δεν έχεις ιδέα τι γίνεται στην Συρία.Και αυτό φαίνεται γιατί παπαγαλίζεις τις ειδήσεις των Φιλοαμερικανικών ΜΜΕ.Ψάξε πρώτα και μετά κάνε αναρτήσεις.