Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ


Συνεχίζουν  τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί της χώρας και μετά τις εκλογές. Όπως αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής, θυελλώδους και υπό τη βαριά σκιά της δολοφονίας του συναδέλφου τους Σπύρου Πουκαμισά από ληστές στον Πειραιά, η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ  θα γίνεται μόνο τοις μετρητοίς τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα. 



Τότε θα κριθεί εκ νέου η κατάσταση του κλάδου, ιδίως δε σε ό,τι αφορά τις πιστώσεις στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από τον ΕΟΠΥΥ για τις οφειλές του μήνα Απριλίου, και θα τεθεί επί τάπητος το θέμα των κινητοποιήσεων. 


Οι φαρμακοποιοί συμπληρώνουν πλέον τέσσερις εβδομάδες κινητοποιήσεων, καθώς από τις 22 Μαϊου διέκοψαν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους 9,5 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, διεκδικώντας τις οφειλές του ασφαλιστικού φορέα για το τρέχον έτος ύψους περίπου 450 εκατ. ευρώ αλλά και για το έτος 2011 ύψους 270 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τους έχει εξοφλήσει για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ενώ την περασμένη  Δευτέρα κατέθεσε και την τελευταία δόση των οφειλόμενων για τον Μάρτιο. Δεσμεύτηκε, δε, να καταβάλει τις επόμενες μέρες και τα οφειλόμενα του Απριλίου.


Διχασμένοι για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους εμφανίστηκαν οι φαρμακοποιοί στη συνεδρίαση. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), κ. Κώστας Λουράντος, έχοντας με το μέρος του και συλλόγους της περιφέρειας επέμενε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Αντιθέτως, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) εισηγήθηκε να διακοπούν οι κινητοποιήσεις και να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονταν και οι πρόεδροι των συλλόγων Θεσσαλονίκης και Πειραιά. 
Παναγιώτα Καρλατήρα
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
14-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: