Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2012

ΜΕΡΚΕΛ: ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΤΗΡΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ


Αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα επιχείρησε να στείλει η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είπε χαρακτηριστικά πως η χώρα μα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προκειμένου να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Η Γερμανίδα ηγέτις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή της, στο Βερολίνο, με τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κι είπε πως «πάντα λέγαμε ότι ευχόμαστε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ζώνης του ευρώ. Προϋπόθεση γι αυτό είναι να σεβαστεί η επόμενη κυβέρνηση το μνημόνιο, που έχει υπογραφεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».Στην συνέχεια η καγκελάριος επεσήμανε πως «έχει ειπωθεί σε όλα τα ελληνικά κόμματα», ενώ χαρακτήρισε το Μνημόνιο «απαραίτητο» καθώς «αποτελεί τη βάση για μια θετική εξέλιξη».


Στην συνέχεια η Άνγκελα Μέρκελ δέχθηκε ερωτήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στην Ιβηρική χερσόνησο και πιο συγκεκριμένα στην Ισπανία. Η καγκελάριος, διέψευσε τις πληροφορίες περί πιέσεων από το Βερολίνο προς τη Μαδρίτη, προκειμένου να προσφύγει η τελευταία στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης. «Είναι ξεκάθαρο ότι οι χώρες, οι οποίες επιθυμούν αλληλεγγύη, υποβάλλουν οι ίδιες αίτημα», είπε και συμπλήρωσε λέγοντας πως «διαθέτουμε ό,τι χρειάζεται για τη σταθερότητα» της ευρωζώνης.


«Τώρα εναπόκειται στην κάθε χώρα να απευθυνθεί σε εμάς», επισήμανε, αναφέροντας και ότι «υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον να μπορέσουν όλες οι οικονομικές περιοχές να αναπτυχθούν σταθερά».http://www.iefimerida.gr/ 
ΠΡΕΖΑ TV
8-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: