Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2012

«ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΈΛΛΗΝΩΝ», ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ


Στο κρίσιμο διακύβευμα των επικείμενων ελληνικών εκλογών επανήλθε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την Πέμπτη, υποστηρίζοντας πως αναφορικά με την Αθήνα το θέμα «είναι εάν υπάρχει ταύτιση των Ελλήνων με αυτό που έχουμε προτείνει».



Το ζήτημα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης «καθαρά και απλά δεν είναι το πρόβλημα που θα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων» σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.


«Το θέμα τώρα είναι πολύ μεγαλύτερο: υπάρχει ταύτιση στην Ελλάδα με αυτό που έχουμε προτείνει; Αυτό είναι το μεγάλο καθήκον που έχουμε μπροστά μας, έχει να κάνει με τα πολιτικά κόμματα, με την πολιτική κουλτούρα» τόνισε.


Όλες οι βοήθειες που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αντιπροσωπεύουν μαζί μιάμιση φορά το ΑΕΠ της χώρας, σχολίασε, συγκρίνοντας το συνολικό ποσό της βοήθειας με το Σχέδιο Μάρσαλ που βοήθησε στην ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο ανερχόταν στο 3% του ΑΕΠ της περιοχής.


Μήνυμα και από Γιούνκερ και Νοβότνι


Στο ελληνικό ζήτημα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Ελπίζω πως ο ελληνικός λαός θα επιλέξει το δρόμο της παραμονής στην Ευρωζώνη και πως θα ψηφίσουν σε αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε από τις Βρυξέλλες. 


Αυστηρή προειδοποίηση προς την Ελλάδα απέστειλε και ο Έβαλντ Νοβότνι, του Συμβουλίου της ΕΚΤ.


«Βοηθά κανείς μία χώρα, μόνο όταν αυτή είναι έτοιμη να συνεργαστεί» ανέφερε μιλώντας στην αυστριακή τηλεόραση. «Εάν αυτή η ετοιμότητα λείπει, η Ελλάδα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες» συμπλήρωσε, εξηγώντας πως αυτές θα ήταν σημαντικές δυσκολίες στην άντληση κεφαλαίων.


Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
7-6-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ?ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΝ?