Δευτέρα, Ιουνίου 04, 2012

ΑΧΑΪΑ: ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Υπό την φιλοξενία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας στο νέο συνεδριακό κέντρο του Αιγίου «Πολύκεντρο Μυρτιάς» και εν μέσω αβεβαιότητας για την πορεία του εμπορικού κλάδου, λόγω των ραγδαίων οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων της χώρας, ολοκλήρωσε τις εργασίες της η  ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος (ΟΕΣΠ & ΝΕ) στις 2 και 3 Ιουνίου.



Όπως αναφέρει το www.aigialeianews.gr, τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από το Καταστατικό διαδικασίες και το αποτέλεσμα των εργασιών δικαίωσε στο έπακρο τη διοίκηση του Διοικητικού Συμβουλίου, στην οποία συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Ευάγγελος Ευαγγελίου, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας, υπερψηφίζοντας τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό της εξεταζόμενης χρονικής περιόδου.


Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθησαν Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων της  Πελοποννήσου και της ευρύτερης περιοχής και εκπρόσωποι του μικρομεσαίου περιφερειακού εμπορίου εν γένει.


Το πρόβλημα της οικονομικής δυσπραγίας των επιχειρήσεων ήταν το υπ' αριθμόν ένα θέμα των εισηγήσεων όλων των αντιπροσώπων της ΟΕΣΠ & ΝΕ, με δευτερεύοντα αλλά εξίσου σοβαρά, τα θέματα που σχετίζονται με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των συναδέλφων, την απουσία ενός ενιαίου και απλοποιημένου φορολογικού συστήματος, το παραεμπόριο, κ.ά. Οι προτάσεις που διατυπώθηκαν και που άμεσα θα προωθηθούν στο νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει έπειτα από τις επερχόμενες εκλογές συνοψίζονται ως εξής:


1. Κεφαλαιοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων


2. Ανάγκη για δημιουργία ενός αποκλειστικά Εμπορικού Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος


3. Στήριξη των επιχειρήσεων για απορρόφηση των ανέργων μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.


4. Άμεση εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου απέναντι στους προμηθευτές του.


5. Καταβολή ειδικού επιδόματος εργασίας με την προσφορά κοινωφελούς εργασίας.


6. Άμεση ενεργοποίηση του αναπτυξιακού νόμου με την ένταξη του εμπορίου στα πλαίσια αυτού.


7. Καταπολέμηση του πραγματικού παραεμπορίου το οποίο ακμάζει στους κόλπους του υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου και εξοικονόμηση εσόδων για το κράτος από την επιβολή βαρύτατων προστίμων στην εμφάνιση τέτοιων κρουσμάτων.


8. Κούρεμα των τοκοχρεολυσίων και των επιτοκίων, δίνοντας παράλληλα εύλογα διαστήματα χρονικών παρατάσεων και περιόδων χάριτος σε αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη.


9. Πάγωμα των διαδικασιών των πλειστηριασμών


Από όλους τους παρευρισκόμενους συνομολογήθηκε η έλλειψη συναδελφικής αλληλεγγύης στις σχέσεις των κοινωνικών εταίρων μεταξύ τους. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης είναι η «ισχύς εν τη ενώσει», το οποίο θα πρέπει να γίνει τρόπος σκέψης και λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα, τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε τους περισσότερους από τους στόχους μας για να διατηρήσουμε τη βιωσιμότητα της μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης.
http://thebest.gr/news/index/viewStory/129700
ΠΡΕΖΑ TV
4-6-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μόνο αν πετάξουμε τους ξένους στη θάλασσα θα γλυτώσει η Ελλάδα