Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2012

BLOOMBERG: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ – Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…ΤΥΧΑΙΟ;;;


Δεν έχουμε κάποια αίσθηση ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα ακολουθήσουν αυτή την τακτική του εκβιασμού που έχει ακουστεί εδώ και κάποιο καιρό, και θα σταματήσουν τη χρηματοδότηση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
«Κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την ευρωζώνη», τόνισε.



Όπως σχολιάζει το Bloomberg, «ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι μπορεί να τα έχει όλα. Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει τους ψηφοφόρους υποσχόμενος ότι θα δώσει τέλος στη λιτότητα ενώ την ίδια στιγμή θα ρέει και η βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση».


Η θέση του Τσίπρα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από το ευρώ, με βάση την ιδρυτική συνθήκη της ευρωζώνης, «βασίζεται σε αναλύσεις των πιο αξιόπιστων Ευρωπαίων και διεθνών οικονομολόγων, σε αναλύσεις κόστους και κερδών για κάθε ένα από τα δύο σενάρια», δήλωσε απαντώντας στο ερώτημα για το εάν έχει έλθει σε επαφή με οποιονδήποτε Ευρωπαίο αξιωματούχο. «Η θέση μας δεν βασίζεται στις δημόσιες σχέσεις ή σε κάποιες επιβεβαιώσεις από πολιτικούς».


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει στο Bloomberg ότι «έχουμε άδεια ταμεία, δημόσια ταμεία, χρεοκοπημένα ασφαλιστικά ταμεία και ένα τραπεζικό σύστημα που κρεμιέται από μια κλωστή. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης».


Όπως τονίζει, εάν εκλεγεί, θα ζητήσει και θα υποστηρίξει μια πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων. «Για να σταματήσουν οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει στήριξη από όλες τις πολιτικές πλευρές ότι εργαζόμαστε να σταθεροποιήσουμε την ελληνική οικονομία. Η κινδυνολογία ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ πρέπει να σταματήσει».


Προσθέτει δε ότι θα είναι καταστροφικό, ιστορικό λάθος σήμερα εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες πιστέψουν πως μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει. Μια Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την Ελλάδα θα είναι πολιτικά, οικονομικά και πολιτισμικά, μια ανάπηρη Ένωση», δήλωσε.
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
14-6-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ναι ρε βλαμενοι ολα τα θελουμε..μεχρι τωρα τα ειχατε ολα ΕΣΕΙΣ και τα τσιρακια σας..

Ανώνυμος είπε...

να ζησουμε αξιοπρεπως θελουμε ρε γελοια υποκειμενα..δεν θα επιτρεψουμε σε κανεναν να μας το στερησει αυτο!