Σάββατο, Ιουνίου 09, 2012

REUTERS: Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ-ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ…


ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ...ΕΛΛΑΔΑ...
Η Ισπανία αναμένεται να καταθέσει αίτημα κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου για να λάβει χρηματοδότηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πληροφορίες των Eυρωπαίων αξιωματούχων και μίας γερμανικής πηγής.=
Σύμφωνα με το πρακτορείο, αρχικά το πρωί του Σαββάτου οι γενικοί γραμματείας των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουν για το αίτημα της Μαδρίτης για την παροχή οικονομικής βοήθειας. Στη συνέχεια θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup προκειμένου οι υπουργοί Οικονομικών να ζητήσουν την έγκριση της βοήθειας, που ακόμη δεν έχει οριστεί το ακριβές ύψος της. 



«Η ανακοίνωση αναμένεται για το απόγευμα του Σαββάτου» δήλωσαν οι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Reuters το οποίο αναφέρει ότι δεν κατόρθωσε να έλθει σε επαφή με αξιωματούχους της ισπανικής κυβέρνησης για να εξασφαλίσει τον σχολιασμό της πληροφορίας.


Την ίδια στιγμή η Κομισιόν δεν επιβεβαίωσε σύγκλιση του Eurogroup και ξεκαθάρισε ότι η Μαδρίτη δεν έχει χτυπήσει την πόρτα των Βρυξελλών. «Δεν επιβεβαιώνω καμία σύγκλιση του Εurogroup... έτσι κι αλλιώς η Κομισιόν δεν συγκαλεί τα συμβούλια Εurogroup» είπε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ. 


Μέρκελ: Δεν έχει ζητηθεί βοήθεια


Η Ισπανία δεν έχει ακόμη ζητήσει χρηματοπιστωτική βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους της, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, διαψεύδοντας ότι ασκείται οποιαδήποτε πίεση για να παροτρυνθεί η Μαδρίτη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ). 


"Είναι πάντα σαφές ότι οι χώρες που (θέλουν να επωφεληθούν) της αλληλεγγύης υποβάλουν οι ίδιες το αίτημα. Έχουμε όλα αυτά που χρειάζονται για μια σταθερή εξέλιξη της ευρωζώνης", δήλωσε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στο ΕΤΧΣ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κέι.


"Τώρα εναπόκειται στις ενδιαφερόμενες χώρες να στραφούν προς εμάς. Αυτό δεν συνέβη μέχρι στιγμής και ως εκ τούτου η Γερμανία δεν θα ασκήσει καμία πίεση οποιουδήποτε είδους", σημείωσε.
REAL.GR
ΠΡΕΖΑ TV
9-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: