Τρίτη, Ιουλίου 24, 2012

ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00


Σε δίωρη στάση εργασίας, από 11:00 μέχρι 13:00 σήμερα Τρίτη, προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτηση μηχανοδηγού.
Σύμφωνα με το σωματείο, μηχανοδηγός στον ηλεκτρικό κρατήθηκε αφού κατέθεσε στον εισαγγελέα  για την υπόθεση πολίτη που προσπάθησε να αυτοκτονήσει το απόγευμα της Δευτέρας πέφτοντας στις γραμμές του τρένου στον σταθμό της Αττικής.«Χθες το βράδυ στο σταθμό Αττική της Γραμμής 1 της ΣΤΑΣΥ, ένας συμπολίτης μας αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στην τροχιά. Η απόπειρά του όμως "έπεσε στο κενό", αφού τελικά ανασύρθηκε κάτω από το συρμό χωρίς να υποστεί σοβαρό τραυματισμό. Κατά το μεγαλύτερο μέρος η εύνοια αυτή της τύχης του οφείλεται στη συμπεριφορά του συναδέλφου ηλεκτροδηγού ο οποίος αντέδρασε άμεσα και με περισσή ψυχραιμία, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί το μοιραίο» αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου.


«Αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και ο ίδιος ο υποψήφιος αυτόχειρας, κατέθεσαν το ίδιο βράδυ ότι επρόκειτο για "καθαρή" απόπειρα αυτοκτονίας, αποκλείοντας δηλαδή με τις μαρτυρίες τους ότι ήταν ατύχημα ή άλλου είδους ενέργεια. Παρόλο που δεν υπήρχε θανατηφόρο περιστατικό και αφού όλες οι ενδείξεις (καταθέσεις) συνομολόγησαν ότι ο ηλεκτροδηγός δε φέρει την παραμικρή ευθύνη, ο εισαγγελέας υπηρεσίας διέταξε τα αστυνομικά όργανα να κρατήσουν στο τμήμα τον συνάδελφο όλη τη νύχτα, ώστε το πρωί να παρουσιαστεί ο ίδιος στον εισαγγελέα ο οποίος και θα αποφάσιζε για την άρση του περιορισμού που του είχε επιβληθεί» συνεχίζει η ανακοίνωση.


«Επειδή η πράξη αυτή (της κράτησης), έρχεται σε αντίθεση με την οδηγία βάσει της οποίας οι μηχανοδηγοί ή οι ηλεκτροδηγοί δεν κρατούνται εφόσον καταθέσουν, επειδή η περίπτωση αυτή είναι απόπειρα αυτοκτονίας συνομολογούμενη από τον υποψήφιο αυτόχειρα και τους αυτόπτες μάρτυρες, επειδή οι ηλεκτροδηγοί υπόκεινται σε διαρκή ψυχολογική πίεση καθ’ όλη τη διάρκεια της βάρδιας τους, επειδή κάποια στιγμή – επιτέλους – πρέπει να θεσμοθετηθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση για το θέμα αυτό» οι ηλεκτροδηγοί προχωρούν σε προειδοποιητική στάση εργασίας, καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
24-7-2012

1 σχόλιο:

τρενοβλαβής είπε...

Άκου τα καθάρματα οι δικαστικοί...γαμώ το σπίτι τους, οι μπάσταρδοι πιά!!!