Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2012

ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΔΩΡΕΑΝ 5 ΤΟΝΟΥΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ


Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν χτες στο Ηράκλειο Κρήτης για ένα τελάρο με αγροτικά προϊόντα, καθώς το Εργατικό Κέντρο της πόλης διένειμε περισσότερους από πέντε τόνους κηπευτικών σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα και στερούνται των βασικών αγαθών.

Τα κηπευτικά προσέφερε ο Συνεταιρισμός «Ανατολή» από την Ιεράπετρα Λασιθίου, ο οποίος προχωρά σε αλληλέγγυες δράσεις στις ημέρες της μεγάλης ύφεσης, που τείνει να εξαθλιώσει μεγάλες ομάδες του πληθυσμού. Τα προϊόντα της «Ανατολής» έφτασαν τις προηγούμενες ημέρες μέχρι την Αθήνα, με τις γνωστές εικόνες που εκτυλίχτηκαν στο Πεδίον του Αρεως, όπου έγινε η διανομή των προϊόντων από τα μέλη του συνεταιρισμού.
Τα προϊόντα που μοιράστηκαν χθες στο Ηράκλειο ήταν αγγούρια, ντομάτες, μελιτζάνες και πιπεριές, που είχαν κατανεμηθεί σε κιβώτια των δέκα κιλών.
Ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ήταν πρωτοφανής, καταδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς ακόμα και σε εύπορες περιοχές, όπως η Κρήτη.
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεών του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συγκεντρώνει ελαιόλαδο από τις τέσσερις Ενώσεις της Κρήτης, η διανομή του οποίου αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα, οπότε και λόγω προϊόντος, η προσέλευση αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη.
Μ. Κοκολάκης
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
5-7-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: