Σάββατο, Ιουλίου 07, 2012

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ


Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συζητήσει το Κυπριακό κατά τη συνεδρίασή του την ερχόμενη Τρίτη, το οποίο ο ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο θα ενημερώσει για τη λειτουργία της UNIFICYP, της ειρηνευτικής δύναμης στο νήσι. Ο Αλ.Ντάουνερ θα αναφερθεί στη διαπραγματευτική διαδικασία, το σημερινό αδιέξοδο και τις προοπτικές που διαγράφονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο κ. Ντάουνερ θα παρουσιάσει σε γενικές γραμμές τις θέσεις των δυο πλευρών και θα δώσει έμφαση στην ανάγκη εφαρμογής Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Στόχος πλέον των Ηνωμένων Εθνών σ' αυτή τη φάση φαίνεται να είναι η συντήρηση της διαδικασίας με τη λειτουργία των τεχνικών επιτροπών, μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.


Οι Βρετανοί επιμένουν σε μελλοντική αναδιάρθρωση και αλλαγή των όρων εντολής της UNIFICYP. Το βρετανικό προσχέδιο ψηφίσματος, που παρουσιάστηκε σε ανεπίσημες διαβουλεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας, περιέχει και πάλι «ενοχλητικές αναφορές», σύμφωνα με τη Λευκωσία.


Το ΣΑ, κατά τη συνεδρίασή του στις 18 Ιουλίου, αναμένεται να ανανεώσει για άλλους έξι μήνες την παρουσία της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο.


Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
7-7-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: