Δευτέρα, Ιουλίου 09, 2012

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ – ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Την ενοικίαση σε ιδιώτες μονάδων του ΕΣΥ της περιφέρειας, οι οποίες υστερούν σε απόδοση, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι προχωρεί σε αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των νοσοκομείων.
Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα υπάρξει «αξιοποίηση της αργούσας δυναμικότητας περιφερειακών νοσοκομείων του ΕΣΥ». Στόχος είναι να εισέλθουν επιπλέον πόροι στο ΕΣΥ και ενίσχυση του ιατρικού τουρισμού. Σύμφωνα με τον υπουργό, είναι σαφώς καλύτερο να εισάγουμε ιατρικό τουρισμό παρά να εξάγουμε καλούς γιατρούς σε άλλες χώρες.
Το προωθούμενο μοντέλο μοιάζει με εκείνο που εφάρμοσε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος διέθετε τμήματα μεγάλων νοσοκομείων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Η στόχευση της σημερινής κυβέρνησης είναι ορισμένα νοσοκομεία της περιφέρειας, τα οποία υπολειτουργούν ή υπάρχουν επικαλύψεις με γειτονικές μονάδες.

Εκτιμάται ότι τα νοσοκομεία αυτά μπορούν να μετατραπούν σε μονάδες αποκατάστασης (τουλάχιστον μία ανά Υγειονομική Περιφέρεια), τα οποία θα αποτελέσουν κίνητρο για προσέλκυση ασθενών από το εξωτερικό. Σε τουριστικές περιοχές και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα μπορούν να δημιουργηθούν μονάδες κάλυψης χρονίως πασχόντων, όπως αιμοκάθαρσης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα διακοπών σε άτομα που σήμερα δεν την έχουν.
Στις κυβερνητικές θέσεις περιλαμβάνεται και η δυνατότητα διαμόρφωσης «πλουραλιστικών» σχέσεων εργασίας με γιατρούς, οι οποίες θα επιτρέπουν διαφορετικές μορφές συνεργασίας, καθώς και οι συμπράξεις με ιδιώτες γιατρούς και οδοντιάτρους για δημιουργία πολυϊατρείων στην περιφέρεια.
Ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος εξήγγειλε την αξιοποίηση της τεράστιας ? όπως χαρακτήρισε ? περιουσίας των δημόσιων νοσοκομείων: ?Παρέλαβα μία μελέτη του 2006, όπου είναι καταγραμμένα όλα τα ακίνητα. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αξιοποιηθεί, με διακομματική συναίνεση?.
Δ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
9-7-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: