Κυριακή, Ιουλίου 08, 2012

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΦΡΕΣΚΟΤ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αντιμέτωποι με την εργοδοτική επίθεση, που εκδηλώνεται με την πολύμηνη απλήρωτη δουλειά, βρίσκονται οι περίπου 100 εργαζόμενοι της επιχείρησης εκτροφής και επεξεργασίας κοτόπουλων «ΦΡΕΣΚΟΤ» στη Θεσσαλονίκη.
Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για τους μήνες Απρίλη, Μάη και Ιούνη και δεν έχουν πληρωθεί ούτε το δώρο του Πάσχα. Παράλληλα, διεκδικούν δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία για τους μήνες Νοέμβρη, Δεκέμβρη καθώς και το δώρο Χριστουγέννων.

Το Γενάρη του 2012, μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις προς την Επιθεώρηση Εργασίας, η εργοδοσία συμφώνησε να τους πληρώσει τμηματικά σε διάστημα 6 μηνών τα δεδουλευμένα Νοέμβρη - Δεκέμβρη - Δώρο Χριστουγέννων. Συμφωνία που δεν τήρησε.
Και σήμερα οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα 5 μηνών και δώρα.
Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι την ίδια ώρα που τους κρατά απλήρωτους για μήνες, κάνει προσλήψεις προσωπικού το οποίο επίσης δεν πληρώνει, ενώ τρομοκρατεί τους αλλοδαπούς εργαζόμενους που απασχολεί ότι αν τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι θα χάσουν τη δουλειά τους και την κάρτα παραμονής τους.


Τις προηγούμενες μέρες, οι εργαζόμενοι στο σφαγείο της επιχείρησης πραγματοποίησαν απεργία, την οποία έσπασε η εργοδοσία, αποφασίζοντας να σφάξει αλλού τα κοτόπουλα.
Οι εργαζόμενοι σε όλες τις μονάδες της επιχείρησης (στο αγρόκτημα Λακιάς, στα Λουτρά Θέρμης, στο αγρόκτημα Γαλαρινού και στον κάμπο της Γαλάτιστας) προσπαθούν να συντονιστούν προκειμένου ενωμένοι και αγωνιστικά να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους. Ηδη πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών τους, των παιδιών τους που σπουδάζουν, δόσεις δανείων, κ.λπ.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΦΡΕΣΚΟΤ»




Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=62129:-lr-&catid=74:sites&Itemid=54#ixzz201WanmPB 
Seleo.gr News 
ΠΡΕΖΑ TV
8-7-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: