Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2012

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ - «ΟΧΙ» ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ


Αιτία πολέμου με την κυβέρνηση θεωρούν οι περίπου 200.000 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την αύξηση του διδακτικού τους ωραρίου, σχέδιο το οποίο προσανατολίζεται να εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας.
Μάλιστα, χθες, ρωτήθηκε για το θέμα και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στην Πάτρα για τα εγκαίνια νέου κτιρίου του Ανοιχτού Πανεπιστημίου και παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να προωθήσει το ζήτημα της αύξησης των ωρών διδασκαλίας για δασκάλους και καθηγητές, αλλά όχι από τη φετινή σχολική χρονιά.

Απαντώντας σε αυτό οι δάσκαλοι (ΔΟΕ), οι οποίοι είχαν την περασμένη εβδομάδα συνάντηση με τον υπουργό, τόνισαν ότι τους διαβεβαίωνε πως «δεν βλέπει αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών». Εάν αυτό γίνει πράξη, σημαίνει ότι «πέρα από μηδενικούς μόνιμους διορισμούς θα έχουμε και μηδενικούς διορισμούς αναπληρωτών», τόνισε στο «Εθνος» ο γενικός γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Σταύρος Πετράκης και συμπλήρωσε «το ωράριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών βρίσκεται στο μέσο όρο των Ευρωπαίων συναδέλφων μας».
Αρα κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δουλεύουμε λιγότερο. Εάν τελικά εφαρμοσθεί αυτό το μέτρο, θα δικαιωθούν όλοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το ενδιαφέρον των κυβερνώντων για την εκπαίδευση είναι μόνο σε επίπεδο περικοπών και όχι στην κατεύθυνση της αναβάθμισή της.
Οι εκπαιδευτικοί υπογραμμίζουν ότι δεν μπορούν να δεχτούν άλλες επιθέσεις στα εργασιακά τους κεκτημένα και μάλιστα τώρα που οι περικοπές στους μισθούς τούς έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες της οικογένειάς τους.
Σε όσους τους κατηγορούν ότι δεν εργάζονται πολλές ώρες, οι εκπαιδευτικοί απαντούν ότι εργάζονται όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους των χωρών-μελών της ΕΕ, αλλά αμείβονται πολύ λιγότερο. Ο ΟΟΣΑ σε σχετική έκθεσή του ανέφερε ότι οι Ελληνες εκπαιδευτικοί εργάζονται λιγότερο από 600 ώρες τον χρόνο και περίπου 65 ώρες τον μήνα.
Οι εκπαιδευτικοί της χώρας μας, το διαψεύδουν αυτό λέγοντας ότι ένας δάσκαλος με 10 χρόνια προϋπηρεσίας πρέπει να διδάσκει 24 ώρες την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει: 36 εβδομάδες επί 24 ώρες, ο εκπαιδευτικός έχει στην πλάτη του 864 ώρες διδασκαλίας και όχι 600 ώρες όπως ψευδώς ισχυρίζονται οι αρμόδιοι του ΟΟΣΑ. Για την πλειονότητα των χωρών της Ε.Ε ο μέσος όρος εβδομαδιαίας διδασκαλίας σε ώρες είναι από 20 έως 25.
Η μείωση οφείλεται στα χρόνια προϋπηρεσίας του εκπαιδευτικού, αφού όσο αυξάνονται τα χρόνια εργασίας τόσο μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας. Στην Ελλάδα οι δάσκαλοι διδάσκουν από 21 έως 24 ώρες την εβδομάδα, ενώ οι καθηγητές από 16 έως 21 ώρες ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας. Σε αυτές τις ώρες θα πρέπει να προστεθούν και άλλες 9 ή 10 ώρες την εβδομάδα όπου ασκούν διοικητικά καθήκοντα, ενώ πουθενά δεν υπολογίζεται η απασχόληση που έχουν για την προετοιμασία των μαθημάτων, για τη διόρθωση διαγωνισμάτων κ.ά.
ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
23-7-2012

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΗ, ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΩΡΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ, ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ.
ΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

ΑΚΗ ΤΩΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΣΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ. ΤΩΡΑ ΧΑΡΗ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΧΤΗΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Tι ωράριο ρε.... Εκει έμεινες εσύ; Εδώ βιώνουμε πολιτικές διώξεις....
Καθηγητής διώκεται για τα ελληνικά του φρονήματα....
"Δεν μπορούν να με διώκουν για τα πολιτικά μου φρονήματα" απαντά στις διώξεις ο διευθυντής του σχολείου σημειώνοντας ότι λόγω της υποψηφιότητας της συζύγου του με τη Χρυσή Αυγή έχει δεχτεί επίθεση απο άτομα που πρόσκεινται στον ακροαριστερό χώρο και κατηγορώντας αριστεριστές εκπαιδευτικούς ότι προσηλυτίζουν μαθητές με "ανθελληνικά ιδεολογήματα".

"Τις τελευταίες μέρες λόγω της συμμετοχής της συζύγου μου στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στο Λασίθι, δέχομαι μια απίστευτη και σταλινικού τύπου συκοφαντική επίθεση από συγκεκριμένους κύκλους αριστερών καθηγητάδων, με το σιγοντάρισμα διάφορων ψευτοδημοσιογράφων...

Δεν θα με πείραζε καθόλου αν η επίθεση αυτή διατηρούνταν στα πλαίσια μιας λογικής αντιπαράθεσης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως οι «κύριοι» αυτοί ξεπέρασαν κατά πολύ τα όρια, στοχοποιόντας το πρόσωπο μου με άθλιο τρόπο και μάλιστα ζητώντας –άκουσον, άκουσον- να απολυθώ από την θέση μου ως διευθυντής σχολείου λόγω πολιτικών φρονημάτων! Ως φαίνεται οι σταλινοτσολιάδες έχουν την ψευδαίσθηση ότι βρισκόμαστε σε κάποια μη δημοκρατική κομμουνιστική χώρα όπου διώκονται τα πολιτικά φρονήματα!" αναφέρει σε επιστολή του και συνεχίζει...

"Επιθυμούν να στοχοποιήσουν και να «διώξουν» έναν πολύτεκνο διευθυντή σχολείου λόγω πολιτικών φρονημάτων! Τα πολιτικά φρονήματα διώκονται στις χούντες και ως φαίνεται σήμερα ζούμε μια κόκκινη χούντα. Είμαι ένας περήφανος Έλληνας Πατριώτης που μαθαίνω στα παιδιά να τιμούν την Πατρίδα, την σημαία και το Έθνος μας.

Όπως όλος ο κόσμος γνωρίζει, η αριστερή λαίλαπα, επιδιώκει στην Ελλάδα να μας κάνει να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες. Διώκει οτιδήποτε Ελληνικό. Όποιος μιλάει για πατρίδα, θρησκεία, σημαία, ελληνισμό χαρακτηρίζεται αυτομάτως ως Φασίστας και Ναζί! Ε, όχι κύριοι, δεν θα σας περάσει... Καταγγέλλω όλους του αριστεριστές καθηγητές και τους φορείς τους οι οποίοι πραγματικά προσηλυτίζουν τα παιδιά σε ιδεολογήματα ανθελληνικά”. επίσης κάνει λόγο για ανθελληνική προπαγάνδα στα σχολεία των αριστερών καθηγητών και τονίζει ότι πρόκειται για δίωξη που σχετίζεται με την υποψηφιότητα της συζύγου του.

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΤΟ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΙΙΙΙ. ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕ.

Ανώνυμος είπε...

πολύ κουράζονται οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, να μειωθούν οι ώρες εργασίας και να αυξηθεί ο μισθός τους, μπορούν και να πληρώνονται καινα μην δουλεύουν καλύτερα

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας λες εσύ ρε εξυπνάκια 3.29, αν οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν παραπάνω θα αλλάξει κάτι στη ζωή μας; Θα βελτιωθεί η δική μας δουλειά; ή μήπως τα λεφτά που θα ¨εξοικονομηθούν" θα τα δούμε πουθενά;
Νεοέλληνες... ο κάθε ένας για την πάρτη του και μόνο... Και όταν θίξουν τα δικά μας ωράρια μισθούς, ψάξε για υποστήριξη αφού δεν έχεις καταλάβει ακόμα τι γίνεται.... ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ, μόνο ενωμένοι κερδίζουμε....

Ανώνυμος είπε...

θα δουλεύουν λιγότεροι εκπαιδευτικοί με περισσότερες ώρες, γιατί δεν αντέχει το ταμείο να πληρώνει. Εκτός αν δουλεύουν τόσοι και περισσότεροι με πολύ μικρότερους μισθούς