Κυριακή, Ιουλίου 15, 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ,ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Διαβαστε τι λεει στο ΧΩΝΙ και το ΠΡΕΖΑ TV για το παρακρατος της ΕΥΠ,την σχεση τραπεζιτων και επιχειρηματιων με bloggers-πιστολια,τις offshore που κανουν ανακεφαλαιοποιησεις τραπεζων,τη νομιμοποιηση των Malls επι κυβερνησης Παπαδημου,για τα γιλεκακια του Καματερου,την ΕΡΤ και την φορολογια των εφοπλιστων η οποια...συμπεριλαμβανεται στο Συνταγμα!!!

........
-Τακτοποιήθηκε το The Mall Athens το οποίο είχε βγει πως ήταν αυθαίρετο;;;
-Όλα τα Mall.
Eιχαν προσφύγει οι κάτοικοι εναντίον της εταιρείας στο συμβούλιο της επικράτειας,υπήρξε η γνωμοδότηση ,πριν την απόφαση,του εισηγητή για το συμβούλιο της επικρατείας και επι κυβέρνησης Παπαδημου,την ώρα που Πασοκ και ΝΔ μάλωναν  για τον ποιον θα βγάλουν πρωθυπουργό,ψηφίσαν μαζί στη Βουλή,έναν νόμο που αλλάζει οτι προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος προκείμενου να δομηθεί κάτι.
Δηλαδή απελευθερώνουν την δόμηση σε οτι αφορά τις διαστάσεις,ύψος κτλ και νομιμοποιούν με αυτό, το Mall .
.......................
-Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου. Όλοι ξέρουν το ποιοι υπέγραψαν τις σκανδαλώδεις συμβάσεις,όλοι ξέρουν το τι πραγματικά έγινε,κάνεις δεν δικάστηκε ποτέ,ο Εφραίμ πήγε για λίγο στη φυλακή,κανείς δεν είναι στη στενή και η υπόθεση πάει στο αρχείο. Τι έγινε;


-Όχι,δεν είναι ετσι. Πρεπει να διαχωρίσουμε 2 πραγματα. Σε οτι αφορά την δικαιοσύνη και τη διαδικασία την οποία ξεκίνησε για τους υπεύθυνους του Βατοπεδίου,32 άνθρωποι αυτή τη στιγμή είναι υπόδικοι. Δεν το λένε επίτηδες. Διοτι θέλουν να δημιουργήσουν την εικόνα πως δεν υπάρχει σκάνδαλο.32 είναι υπόδικοι . Συμπεριλαμβανονται Εφραιμ και Αρσενιος.


-Είναι όλοι έξω όμως.


-Δεν έχει σημασία αν είναι έξω.32 άτομα είναι υποδικοι. Δεν είναι ύποπτοι φυγης. Ο Εφράιμ μπήκε στη φυλακή για τους λογούς που επέλεξε το δικαστικό συμβούλιο. Τώρα εάν επικαλέστηκε λογούς υγείας και κατάφερε να βγει έξω είναι άλλη υπόθεση. Αυτή την στιγμή πάντως το σκάνδαλο του Βατοπεδίου πιστοποιείται πως ειναι σκάνδαλο απο τους 32 υπόδικους.
Ποιοι δεν είναι υπόδικοι;
Δεν είναι τα πολιτικά πρόσωπα.
Γιατί δεν είναι τα πολιτικά πρόσωπα ;Γιατί υπάρχει ο νόμος περι ευθύνης Υπουργών του κυρίου Βενιζέλου. Και το 2009 ο Καραμανλής έκλεισε εσπευσμένα την Βουλή ,περάσαν δηλαδή 2 ολομέλειες και παραγράφηκαν τα αδικήματα.
Και βγαίνει ο κυριος Δούκας στη τηλεόραση και λέει πως η Βουλη ψήφισε πως είμαι αθώος.
Ο κ. Δουκας χρησιμοποιεί την ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που είναι διαρκές έγκλημα ,οπού δεν πιστοποιήθηκε ξέπλυμα μαυρου χρήματος,για να δηλώσει αθωότητα και στη παράβαση καθήκοντος και στα υπόλοιπα.
Για τα υπόλοιπα έχει πάει απο την εισαγγελία στη Βουλή  θέμα οτι έχει ευθύνη για παράβαση καθήκοντος κτλ.
Απλός λέει το ανώτατο συμβούλιο πως αυτά έχουν παραγραφεί. Έχει δείξει 3 υπουργούς η δικαστική ερεύνα,ως υπεύθυνους το σκανδάλου Βατοπεδίου.
Το οτι αυτοί δεν μπορούν να κάτσουν στο σκαμνί,δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη αυτό. Έχει να κάνει με αυτό που λέμε πως το πολίτικο σύστημα αυτοαμνιστευεται ,σαν να είναι μαφία της Νέας Υόρκης στη Δεκαετία του '30,εχει φτιάξει μια σειρά απο νομούς για να μην πιάνεται πουθενά.
Ξέρετε πως ο νόμος για την φορολόγηση των εφοπλιστών ,θέμα που εχουμε και στο ΗΟΤ DOC,είναι ενταγμένος-προσαρτημένος,στο αρθρο 107 του Συντάγματος,με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αλλάξει η φορολόγηση των εφοπλιστών γιατί πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα και η φορολόγηση των εφοπλιστών είναι περίπου 2000-3500 ευρω ανα καράβι...Αυτοί όλοι που σηκώνουν σημαία και λένε είμαστε πατριώτες,γλάροι και σηκώνουν Ελληνικές σημαίες. Ποιοι πατριώτες;2000 ευρώ ανα βαπόρι δινουν. Τα άλλα είναι αφορολόγητα.
... 
Για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου πάντως εμείς απαντήσαμε με έγγραφα και στοιχεία. Τα πάντα είναι ξεκάθαρα. Μέχρι και το πως συνεργάστηκαν με τον Ακη Τσοχατζοπουλο. Δεν το λέει κανένας αυτό. Οτι αυτός που εκπαίδευσε τη μονή Βατοπεδίου σε όλα αυτά ήταν ο Ακης. Ο Ακης ξεκίνησε τις αγοραπωλησίες με τον Σαχπατζιδη. Η Offshore εταιρεία του Σαχπατζιδη.Και μετα κατάλαβαν πως στο Βατοπέδι υπάρχει ψωμί και πήγαν σε μια διπλανή τράπεζα. Την Marfin.


-Πως βλέπετε τις τελευταίες πολίτικες εξελίξεις;Πέρυσι τέτοιο καιρό περίπου,ήμασταν όλοι μαζί στο Σύνταγμα και διαδηλώναμε. Τώρα μας έχουν περάσει μνημόνια,δανειακές συμβάσεις,έχουν εδραιώσει τις κυβερνήσεις συνεργασίας...


-Όπως συμβαίνει και με την ζωή μας...θεωρούμε πως ζωή είναι αυτό που φανταζόμαστε. Ενώ ζωη ειναι αυτό που μας συμβαινει. Το ίδιο συμβαίνει και με την πολίτικη. Πολίτικη δεν ειναι το ιδεατό κομμάτι εκείνο το οποίο κάποια στιγμή θα επέλθει και θα σώσει τα πράγματα. Ειναι οι καθημερινοί  συσχετισμοί που δημιουργούνται πολιτικά και κοινωνικά .Είναι ο φόβος που έκανε τον άλλον τελευταία στιγμή να ψηφίσει κάτι άλλο απο αυτό που ήθελε,είναι η εξαπάτηση. Έλεγαν   για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και τώρα όλα καλά. Όλα αυτά είναι η πολίτικη .Μέσα απο όλα αυτά πρέπει να βρούμε μια άκρη. Πέρυσι,το πρώτο βήμα έγινε  .Καταλάβαμε πως αυτό το σύστημα εχει πλέον τελειώσει. Πρέπει κάτι να γίνει. Φέτος κληθήκαμε να πιστοποιήσουμε πως αυτό πρέπει να τελειώσει. Εγω πιστεύω θα τελειώσει.


-Βλέπουμε πως συνεχώς περνάνε νέα φοροεισπρακτικά μετρά,ετοιμάζουν νεα χαράτσια,νεες φορολογίες ,η καταγεγραμμένη ανεργία είναι στο 23% και κάνεις δεν αντιδρά. Πως το ερμηνεύετε αυτο;


-Εδω και 40 χρόνια εκπαιδευτήκαμε να είμαστε προσανατολισμένοι στον εαυτό μας,να εγκαταλείψουμε κάθε συλλογικότητα και να πιστέψουμε πως οτι και να γίνει κάτι θα συμβεί και θα την γλυτώσουμε. Το οτι δεν έχουμε μάθει να λειτουργούμε ως συλλογικότητες,να κάτσουμε κάτω εγώ και εσύ και να μιλήσουμε να αποφασίσουμε τι πρέπει να γίνει ,αυτό είναι πολύ μεγάλο μειονέκτημα. Αυτό το μαθαίνει τώρα η νέα γενιά. Που ξαφνικά είναι και οι 2 άνεργοι και κάθονται στο ίδιο τραπέζι να κουβεντιάσουν το τι τους έχει βρει και πρέπει κατι να κάνουν. Μέχρι προχθές μιλάγαμε για το εάν πρέπει ο τάδε υπάλληλος να φτιάξει πισίνα επειδή έχει και ο απέναντι του που είναι επιχειρηματίας .Αυτές οι αυταπάτες που δημιουργήθηκαν,αυτή η κατά μονας ζωή και όλα αυτά τα θελκτικά που αναπτύχθηκαν και μας παρέσυραν δεν βοήθησαν στο να υπάρξει συλλογικότητα. Η μεγαλύτερη συλλογικότητα ήταν τα Μπουζούκια. Πηγαίναμε εκεί πίναμε όλοι μαζί,καπνίζαμε πουρά όλοι μαζί και ενδεχόμενος ξεφτιλιζόμασταν όλοι μαζί και αυτό ήταν. Τώρα πρέπει να ανακαλύψουμε πραγματικές συλλογικότητες.


-Τι προβλέπετε να γίνετε στη πολιτική ζωή απο το φθινόπωρο;


-Εμείς οταν τελείωσαν οι πρώτες εκλογές,βγάλαμε μια απόρρητη έκθεση της Τρόικα. Έκθεση η οποία είχε διοχετευθεί σε έναν κύκλο ελίτ απο την Τρόικα και έλεγε τι πρόκειται να γίνει. Λίγους μήνες μετά επιβεβαιωθήκαμε.
Αυτά τα οποία έρχονται είναι μετρά τα οποία θα αγγίζουν τα 15 δις.ευρω.Θα κληθεί ο κόσμος που δεν έχει να πληρώσει,να δώσει 15 δις. Αφού σώσαμε πρώτα το ευρό,τώρα θα πρέπει να το βρούμε  για να  πληρώσουμε με ευρώ,αυτά που θα μας ζητήσουν να πληρώσουμε. Αυτό δεν γινεται. Θα συνεχίσουν να κλείνουν μαγαζιά. Τα μεσαία στρωματά έχουν καταστραφεί,οι άνεργοι θα ανεβαίνουν...αυτό που θα οδηγήσει;


-Υπάρχει πολίτικη λύση;


-Βεβαία και υπάρχει πολίτικη λύση. Όταν βλέπεις πως ο δρόμος δεν σε βγάζει πουθενά,μην περιμένεις να περάσει άλλος δρόμος να σε πάρει. Βρες εσύ άλλο δρομο. Αν λοιπόν πούμε,πως αυτό που μας οδήγησε εδώ που είμαστε ήταν οι αυθαίρετες,ρουσφετολογικές πολίτικες και στη συνεχεία οι πολίτικες λιτότητας,όλο αυτό πρέπει να αντιστραφεί. Πως θα αντιστραφεί;Πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση όχι για να επαναδιαπραγματευτεί,αλλά να επανασχεδιάσει την Ελλάδα. Πρέπει να σπάσει το κλειστό σύστημα εξουσίας που υπάρχει και είναι διακομματικό.
Δεν σου κάνει εντύπωση πως εκεί που σκοτώνονταν ξαφνικά μεταπηδά ο ταδε Πασοκος τραπεζίτης,στη κυβέρνηση που ηγείται ο Νεοδημοκράτης Σαμαράς και από κατω χειροκροτά ο αριστερός Κουβελης. Δεν σου κάνει εντύπωση όλο αυτο;Με τι ευκολία υπάρχει ένα σύστημα με τραπεζίτες ,οικονομική ελίτ που αλληλοτροφοδοτεί το σύστημα εξουσίας. Ούτε για μεταγραφές σε ομάδες να μιλάγαμε. Μεταγραφή σε ομάδες ποδοσφαίρου να κάναμε πιο πολύ θόρυβος θα υπήρχε. Θα έλεγαν έλα ρε εγκαταλείπεις την σημαία;
Τώρα είναι όλοι εκεί. Ένας αχταρμας. Αυτό το κλειστό σύστημα εξουσίας που νομοθετεί για τον εαυτό του,υπάρχει για τον εαυτό του, επιδοτεί με το ΕΣΠΑ για τον εαυτό του ,κλέβει για τον εαυτό του πρέπει να τελειώσει .


-Υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν νέας μορφής Δεκεμβριανά,αντίστοιχες δηλαδή καταστάσεις;


-Αυτό δεν το ξερω. Οταν όμως η ανεργία ειναι 25% περίπου,δηλαδή σε κάθε σπίτι υπάρχει άνεργος,η ύφεση καλπάζει  ,ανάπτυξη δεν υπάρχει,αυτό θα δημιουργήσει βίαια κοινωνικά φαινόμενα. Τι θα πω στον διπλανό μου όταν εγώ έχω να φάω και αυτουνού πεινάει το παιδί του;Να μην με κλέψει; Θα κάνουμε ευχέλαιο να μην υπάρξουν κλέφτες;Θα υπάρξει κοινωνική βια. Δεν ξέρω αν θα είναι κόσμος στο δρόμο που θα διεκδικεί πολιτικά ή θα είναι κόσμος που θα κλέψει για να ζήσει,αλλά θα υπάρξει κοινωνική βια. Αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος. Οτι μετρό πάρουν δημιουργεί ανεργία και ύφεση. Θα καταρρεύσει η πραγματική οικονομία,δεν θα μπορέσει να αναπτυχθεί τίποτε. Τοσοι άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε μέρα .Τι να λέμε τώρα.
Και επειδή δεν έχουν όλοι την αντίληψη “αυτοκτονώ”,μήπως κάνουν κάτι άλλο. 


-Αυτό όμως δεν θα λειτουργήσει ενδεχόμενος και ως αποσυμφόρηση της κατάστασης;


-Η ένταση μπορεί να συνειδητοποιήσει κόσμο ή να κάνει και το ανάποδο. Να δημιουργήσει αυτή την αποφόρτιση. Όπως  αποφόρτιση δημιούργησαν και οι εκλογές. Εκεί που δεν μπορούσαν να βγουν οι πολίτικοι απο τα σπίτια τους,ξαφνικά έγιναν εκλογές ,χειροκροτήθηκαν και κάποιοι απο αυτούς που πριν από 1 μήνα τους μουτζώναμε .Κάθε τέτοια κατάσταση δημιουργεί ενα άλλο επίπεδο πολίτικης συνειδητοτητας.
Αυτο που φαίνεται τώρα αναποτελεσματικό,έχει δημιουργήσει ενα άλλο επίπεδο πολιτικης  συνειδητοτητας,αρα μπορεί να βγει κάπου αλλού.


-Την κατάσταση που επικρατεί στα μεγάλα κανάλια πως την βλέπετε;


-Όπως ήταν πάντα. Σοκ και δεος. Τα ελληνικά κανάλια ειναι μια μεγάλη ιστορία .Και εαν θέλει κάποιος να καταλάβει τι συμβαίνει με τα Ελληνικά κανάλια ας αναρωτηθεί πως γίνεται κανένα περίπτερο να μην μπορεί να λειτουργήσει χωρίς άδεια,αλλά να μπορεί να λειτουργήσει ενας τηλεοπτικός σταθμός χωρίς άδεια. Όποιος δώσει εξήγηση σε αυτο,θα δώσει εξήγηση στο γιατί τα μέσα είναι αυτά που είναι. 
Γιατι εκπροσωπούν το σύστημα εξουσίας. Κανονίζουν την πολίτικη ατζέντα,κανονίζουν ποιοι θα είναι πρόεδροι στα κόμματα,κανονίζουν ποιοι θα είναι πρωθυπουργοί και προκείμενου να περάσουν όλα αυτά κάνουν τον κόσμο να φοβάται ή να ντρέπεται. Δεν είναι μέσα μαζικής ενημέρωσης. Κάνουν καμπανιες. Είμαστε στη καμπάνια μνημόνιο 1,καμπάνια μνημόνιο 2,καμπάνια εκλογές 1 κτλ.
Παρέλασαν επι μνημονίου φοβέρες φυσιογνωμίες που έλεγαν πως θα πάμε στη δραχμή .Και τώρα που σώσαμε το ευρώ πρέπει να βρούμε να πληρώσουμε. Άντε να δούμε.


ΠΡΕΖΑ TV
15-7-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: