Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2012

Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ


Τα μνημόνια οδήγησαν σε δραστικές μειώσεις των συντάξεων, σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά και στην μετάλλαξη της κοινωνικής ασφάλισης από δημόσια αναδιανεμητική σε κεφαλαιοποιητική ιδιωτική, δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης σε ομιλία του στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας προσωπικού Οργανισμών κοινωνικής πολιτικής.



Σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, οι αιτίες κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων είναι:


-Η διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών τους από το 1950, η οποία συνεχίστηκε μέσω του PSI με την προκλητική μεταχείριση των ασφαλιστικών ταμείων ως κερδοσκόπων επενδυτών.


-Η μεγάλη εισφοροδιαφυγή και η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, που έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σταθεροποιώντας ένα καθεστώς ανομίας στην αγορά εργασίας υπέρ των εργοδοτών


-Η ελλιπής κρατική χρηματοδότηση και τα χρέη του κράτους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που αντί να μειωθούν ενισχύθηκαν.


-Η υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ.


-Η αύξηση της ανεργίας και των ελαστικών μορφών απασχόλησης, που προκάλεσαν οι μνημονιακές πολιτικές.


-Οι πρόσφατες μειώσεις των εργοδοτικών εισφορών και οι σφαγιαστικές μειώσεις μισθών, που μειώνουν δραστικά τα έσοδά της κοινωνικής ασφάλισης.


Ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι οι τροποποιήσεις και οι βελτιώσεις των ρυθμίσεων των μνημονίων για την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις που περιλαμβάνονται στην κυβερνητική προγραμματική συμφωνία των ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είναι μινιμαρισμένες σε σχέση με τα προεκλογικά προγράμματά τους, κυρίως όμως ως προς την ανάγκη αποκατάστασης της πρωτοφανούς κατεδάφισης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των κύριων και επικουρικών συντάξεων και δεν αναφέρουν τίποτε για την αποκατάσταση τους.
ναυτεμπορικη
ΠΡΕΖΑ TV
5-7-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: