Τετάρτη, Ιουλίου 18, 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΝΩΙΚΕΣ


Η αποδρομολόγηση πλοίου των Μινωικών Γραμμών που ανήκουν στον όμιλο Grimaldi από τη γραμμή Βενετία - Ηγουμενίτσα - Πάτρα προκάλεσε την παρέμβαση του βουλευτής Α’ Πειραιά & Νησιών ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Θοδωρής Δρίτσας.



«Η ξαφνική διακοπή δρομολογίου πλοίου στη γραμμή Βενετία - Ηγουμενίτσα - Πάτρα αποτελεί ένα ακόμα κρούσμα αυθαιρεσίας των ακτοπλοϊκών εταιρειών, που κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου επιφέρουν σημαντικό πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό. Η διακοπή του δρομολογίου του πλοίου ‘‘Europa Palace’’ των Μινωικών Γραμμών έρχεται να προστεθεί στην ‘‘απόσυρση’’ δύο ακόμα πλοίων της ίδιας πλοιοκτησίας από τη γραμμή Ελλάδα - Ιταλία. Αποτέλεσμα της διακοπής του δρομολογίου είναι να έχει εγκλωβιστεί μεγάλος αριθμός τουριστών στα λιμάνια της Ιταλίας, αναζητώντας μία θέση σε κάποιο πλοίο, προκειμένου να έρθουν στη χώρα μας για τις καλοκαιρινές διακοπές», επισημαίνει ο κ. Δρίτσας, ο οποίος στη συνέχεια τοποθετείται και για τα προβλήματα που υπάρχουν στα δρομολόγια του Αργοσαρωνικού: 


«Δυστυχώς, ανάλογες συμπεριφορές διαπιστώνονται και στις εσωτερικές γραμμές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη γραμμή του Αργοσαρωνικού, όπου αποσύρθηκαν πλοία στην καρδιά του καλοκαιριού, και η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας περιορίζεται σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου περιμένοντας από τις εταιρείες να δώσουν λύση αντί να ασκήσει τις δυνατότητες που έχει από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο» και καταλήγει:


«Το γεγονός ότι τόσο σοβαρά προβλήματα που υπονομεύουν τον τουρισμό και τις τοπικές οικονομίες περνάνε απαρατήρητα από ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία βλέπουν ως εχθρούς του τουρισμού τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, δεν μας εκπλήσσει. Ομως, κανένας δεν πρέπει να ξεχνά ότι η ακτοπλοΐα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφήνεται έρμαιο στις διαθέσεις κάποιων εταιρειών. Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου πρέπει επιτέλους να ασκήσει τον θεσμικό του ρόλο και να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον».
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
18-7-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

υπέκειψε το ντόπιο κεφάλαιο κάτω από την επαναστατική γροθιά του συντρόφου Αλέκου