Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2012

ΆΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ


Τριτοκοσμικές εικόνες συναντάμε στο κατά τα άλλα Ολυμπιακό Λονδίνο στο οποίο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι στοιβαγμένοι σε κοντέινερ που μπάζουν νερά, ενώ μοιράζονται ανά δεκάδες, ένα μόνο μπάνιο.
Όπως δημοσιεύει η Daily Mail, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι κατά κύριο λόγο μετανάστες οι οποίοι μετέβησαν στην Βρετανία για να απασχοληθούν αποκλειστικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η αρχική «κρυάδα» ήταν όταν πληροφορήθηκαν πως για δύο εβδομάδες δεν θα είχαν δουλειά, μέχρι να ξεκινήσουν οι Αγώνες οπότε θα έπρεπε αρχικά να πληρώνουν 23 ευρώ ημερησίως για να νοικιάσουν κρεβάτια σε... κοντέινερ.

Εργαζόμενος στον τομέα της καθαριότητας παραδέχθηκε πως «ο χώρος στον οποίο ζούμε είναι σαν παραγκούπολη», με πολλά από τα κοντέινερ να μπάζουν νερά ασταμάτητα, ενώ σε σημεία του καταυλισμού, έχουν συσσωρευτεί λιμνάζοντα νερά χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται.


Χαρακτηριστικό των άθλιων συνθηκών στην «παραγκούπολη» αυτή του ανατολικού Λονδίνου είναι πως μία τουαλέτα αντιστοιχεί σε 25 άτομα! Μάλιστα πολλοί από τους εργαζομένους εγκατέλειψαν τον καταυλισμό και επέστρεψαν στις πατρίδες τους.


http://www.iefimerida.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
16-7-2012

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ κακώς που οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνονται εκτός Ελλάδος και μάλιστα συμμετέχουν και μη έλληνες (νομίζω παλιότερα τους αποκαλούσαμε βαρβάρους, ή κάπως έτσι).
Αυτή είναι η κατάντια μας.
Αλλά αφού ούτε καν η Χρυσή Αυγή δεν αντιδρά... τότε εμείς θα κάνουμε άλλο κόμμα, βαρβάτο και τσαμποτκάτο που θα βάλει τελικά πολλάαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα
πράγματα στη θέση τους.

Ανώνυμος είπε...

...00357.info/.../olympics/.../af-ancient-olympix... - Προσωρινά αποθηκευμένη
Oι Oλυμπιακοί Aγώνες στην αρχαιότητα. .... Δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι Έλληνες (ανεξαρτήτως πόλεως-κρατους καταγωγής, Αθήνα, Σπάρτη, Κόρινθος, Μακεδονία, Θήβαι, Μήλος κλπ κλπ), που τύγχαναν "ελεύθεροι πολίτες- οπλίτες" και δεν είχαν διαπράξει φόνο ή ιεροσυλία.
Βάρβαροι δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής.

Ανώνυμος είπε...

αλλο και τουτο. ετοιμαζεται ο σχηματισμος νεου κομματος, δεξιοτερου απο την χρυση αυγη? ε, αυτο ΕΙΝΑΙ ειδησαρα.