Δευτέρα, Ιουλίου 09, 2012

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ…ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ!!!


ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΥ...ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΕΣ...
Η καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής μέσω της εντατικοποίησης των ελέγχων, αλλά και της προώθησης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και του συστήματος της τηλεματικής σε στάσεις, λεωφορεία και τρόλεϊ αποτελεί ζήτημα κομβικής σημασίας για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «τους προσεχείς μήνες θα υπάρχουν ανάδοχοι και για τα δύο έργα, ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίησή τους».

Η διαγωνιστική διαδικασία για την τηλεματική και το ηλεκτρονικό εισιτήριο έχει ήδη ξεκινήσει και θα έπρεπε εντός της χρονιάς το σύστημα να εφαρμόζεται, ωστόσο έως σήμερα δεν έχει αποδώσει καρπούς. Σήμερα το μέσο ποσοστό εισιτηριοδιαφυγής σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπολογίζεται γύρω στο 18%, ενώ είναι πολύ μεγαλύτερο στα λεωφορεία.
Στο μετρό το α' τρίμηνο του 2012 επιβλήθηκαν συνολικά περίπου 12.000 πρόστιμα σε επιβάτες που ταξίδευαν χωρίς εισιτήριο. Το ίδιο διάστημα πέρυσι τα πρόστιμα ήταν 5.000. Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ ο αριθμός των παραβάσεων που βεβαιώνονται έχει αυξηθεί σημαντικά, ωστόσο ο αριθμός των προστίμων που πληρώνονται είναι πολύ μικρότερος. Το 2011 επιβλήθηκαν 3.224.000 πρόστιμα, όταν το 2010 είχαν επιβληθεί 2.585.000.
Στις προτεραιότητες του υπουργείου σε ό,τι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες εντάσσεται η ολοκλήρωση του Οργανογράμματος τόσο στην ΟΣΥ ΑΕ (λεωφορεία και τρόλεϊ) όσο και στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) προκειμένου να είναι πιο λειτουργική η νέα δομή.
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
9-7-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

θελουν να φακελωσουν τον κοσμο για να ελενχουν που πηγαινει γι αυτο θελουν το ηλεκτρονικο εισητιριο.
Αυτο που χρειαζομαστε ειναι συχνοτερες καλυτερες συγκοινωνιες με καινουργια λεωφορεια και οικονομικο εισητιριο ετσι περισσοτεροσ κοσμος θα αφηνει το αυτοκινητο για να χρησειμοποιησει αυτα ταυτοχρονα θα εχουμε μειωση τησ καταναλωσης των καυσιμων και αρα το εμπορικο ισοζυγιο θα ισοσκελισθει
Σε λιγο αν γινει το πανηγυρι κατω θα κλεισουν τα στενα του χουρμουζ
δεν βλεπω να εχουμε καυσιμα αρα ο σχεδιασμος με μεσα μαζικης μεταφορας πρεπει να γινει αμεσα.