«Ελάχιστα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα για την αξιοπιστία της Ιταλίας από να περάσουν οι επενδυτές τους επόμενους εννέα μήνες διερωτώμενοι εάν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα επιστρέψει ως πρωθυπουργός. Αλλά αυτό είναι ολοένα και πιο πιθανό». Ο Economist «ξαναπιάνει» το θέμα Μπερλουσκόνι εν μέσω των κρίσιμων οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων στην Ιταλία, θεωρώντας πως όσο ανησυχητική και αν είναι η προοπτική επιστροφής του, ο Καβαλιέρε δεν πρέπει να θεωρηθεί «ξεγραμμένος»...
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πιθανώς θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία για έβδομη φορά, γράφει ο Economist. Το σχέδιό του είναι να λανσάρει εκ νέου το κόμμα του, Λαός της Ελευθερίας (Pdl), στη βάση των αρχών της ελεύθερης αγοράς που ενστερνίστηκε κατά την κάθοδό του στην πολιτική το 1994 -αλλά που απέτυχε να εφαρμόσει στα εννέα χρόνια που κυβέρνησε την Ιταλία.
Economist: The last thing Italy needs
Οι ψηφοφόροι τον έχουν «αποκηρύξει» δημοσκοπικά και ο Καβαλιέρε δείχνει πολιτικά «ετοιμοθάνατος», όμως τα μέσα του είναι ανεξάντλητα, είναι εξαιρετικά επικοινωνιακός και εάν παίξει το χαρτί της αναίρεσης των οδυνηρών μέτρων του Μάριο Μόντι, τίποτα δεν αποκλείεται.
Από τα τέλη Ιουνίου ο Μπερλουσκόνι επιδίδεται σε ποικίλα σχόλια υπαινισσόμενος πως προτίθεται να διεκδικήσει την πρωθυπουργία με τον Λαό της Ελευθερίας -που θα έχει εν τω μεταξύ υποστεί «λίφτινγκ». Προς το παρόν δεν έχει κάνει καμία σχετική επίσημη δήλωση εν όψει των βουλευτικών εκλογών του 2004.
Ωστόσο, σε μία συνέντευξή του στις 14 Ιουλίου εμφανίστηκε να θεωρεί ως δεδομένη τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας, λέγοντας ότι «θα προτιμούσε να κάνει την ανακοίνωση αργότερα».
Ο 75χρονος Μπερλουσκόνι έχει λάβει το «πράσινο φως» από το γιατρό του για την πορεία της επανόδου, έχει ξεκινήσει δίετα για να χάσει οκτώ κιλά και είχε μία κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με διεθνή ομάδα φιλελευθέρων οικονομολόγων.
Επίσης, στο πλαίσιο της νέας αρχής στην οποία δείχνει να στοχεύει ο Μπερλουσκόνι, ο γραμματέας του Pdl Αντζελίνο Αλφάνο δήλωσε προσφάτως ότι η Νικόλ Μινέτι (ζωντανή υπενθύμιση των ροζ σκανδάλων του Καβαλιέρε) θα έπρεπε να παραιτηθεί από τη θέση της περιφερειακής συμβούλου στη Λομβαρδία.
Η βεντέτα του Economist με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι κρατά χρόνια, με αποκορύφωμα το εξώφυλλο του τεύχους του Ιουνίου του 2011 που μιλούσε «για τον άνθρωπο που πήδ... μία ολόκληρη χώρα».
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
23-7-2012
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου