Πέμπτη, Ιουλίου 26, 2012

ΚΑΙ Η LLOYD'S ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ LIBOR


Ο τραπεζικός όμιλος Lloyd's Banking, στον οποίο συμμετέχει το βρετανικό δημόσιο (40%) έλαβε σήμερα κλητεύσεις, στο πλαίσιο της υπό εξέλιξη έρευνας για τη χειραγώγηση των διατραπεζικών επιτοκίων, συρόμενος στη δίνη του σκανδάλου που ήδη ταρακουνά την ανταγωνιστική Barclays.



Ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays παραιτήθηκαν στη σκιά του σκανδάλου χειραγώγησης του επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων Libor, ενώ η τιμή της μετοχής της τράπεζας βυθίστηκε αφού τής επιβλήθηκε ένα ογκώδες πρόστιμο των 453 εκατομμυρίων δολαρίων από τις βρετανικές και τις αμερικανικές εποπτικές αρχές. Αναμένεται να επιβληθούν κι άλλα πρόστιμα, αφού στην έρευνα εμπλέκονται άλλες 12 μεγάλες τράπεζες.


Ο όμιλος Lloyd's, σπόνσορας των επικείμενων Ολυμπιακών αγώνων και με ένα πελατολόγιο 30 εκατ. φυσικών και νομικών προσώπων, επιβεβαίωσε ότι κλητεύθηκε "για να δώσει στοιχεία για την υπόθεση" που τελεί υπό έρευνα.   Στο Σίτι του Λονδίνου εκτιμάται, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ότι η διευθέτηση των απαιτήσεων από τις μηνύσεις-αγωγές σε βάρος του "μπορεί να φθάσει ως και το 1,5 δισ. αγγλικές λίρες".


Ακόμα 700 εκατομμύρια λίρες ίσως κληθεί να καταβάλει ο ίδιος όμιλος για να καλύψει τις απαιτήσεις για "απατηλά" ασφαλιστικά συμβόλαιά του, ένας άλλο πεδίο δράσης, που τελευταία υπονόμευσε πολύ το τραπεζικό σύστημα της Βρετανίας.  
ΕΞΠΡΕΣ
ΠΡΕΖΑ TV
26-7-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: