Κυριακή, Ιουλίου 08, 2012

ΚΡΗΤΗ: ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΣΚΥΛΙΩΝ – VIDEO ΣΟΚ


Διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία του χωρίου Κάινα πραγματοποίησαν το πρωί τα μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων του νομού Χανίων εξαιτίας της ομαδικής δηλητηρίασης 30 σκυλιών χθες, που ζούσαν σε ιδιωτικό καταφύγιο εκτός του οικισμού.
Παράλληλα, λόγω του ότι η ιδιοκτήτρια του καταφυγίου είναι βρετανίδα, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ενημερωθεί και το BBC, το οποίο θα δώσει δημοσιότητα στην αποτρόπαια δολοφονία των δεκάδων σκυλιών.



Υπενθυμίζεται ότι η βρετανίδα Λίντα Λούκας το 2008 δημιούργησε σε ιδιόκτητη έκταση στα Χανιά στην περιοχή Κάινα ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα. Το καταφύγιο αυτό, που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον οικισμό, φιλοξενεί περισσότερα από 100 σκυλιά, τα οποία η κα Λούκας συντηρεί με δικά της έξοδα (δωρεές, χορηγίες).


Όλα αυτά τα χρόνια η κα Λούκας έχει γίνει αποδέκτης των αντιδράσεων  ντόπιων, οι οποίοι ενοχλούνται από τα σκυλιά, που είναι σε περιφραγμένο χώρο αρκετά μεγάλο και τηρούνται εκεί οι κανόνες ευζωίας τους (φαγητό, νερό, σπιτάκια, περίθαλψη, στειρώσεις).


Όπως γράφει το zoosos.gr "αυτοί, που αντιδρούν για το καταφύγιο – που δεν είχε εξασφαλίζει άδεια λειτουργίας από τη νομαρχία – δεν φαίνονται, να ενοχλούνται καθόλου για τα εγκλήματα, που συμβαίνουν καθημερινά εις βάρος των ζώων στην Κρήτη.


Δεν τους είδαμε, να αντιδρούν για τις φόλες, για τα βαρελόσκυλα, για τα σκελετωμένα ζώα, για τα ιδιόκτητα - που περνούν μαρτυρική ζωή - αφού αρκετοί είναι εκείνοι, που δεν τους προσφέρουν ούτε κτηνιατρική περίθαλψη, ούτε επαρκή ποσότητα φαγητού και νερού.


Αυτοί οι άνθρωποι, που ενοχλούνται από το καταφύγιο, και αποδίδουν στην ύπαρξη του όλα τα δεινά, που πλήττουν τα Χανιά, δηλητηρίασαν 30 από αυτά τα σκυλιά, αφού έριξαν φόλες μέσα στον περιφραγμένο χώρο."

http://flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=82492&cid=3
ΠΡΕΖΑ TV
8-7-2012

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε ο κάθε τρελός που μαζεύει όλα τα κοπρόσκυλα χωρίς άδεια κάνει ζωολογικό κήπο

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το αθλιο μερος απο που κι ως που θεωρειται καταφυγιο ;

Ανώνυμος είπε...

apo tote pou oi germanoi gamagane ti mana sas k to soi sas olo.ti fteksane ta skylia re katharmata kompeksikoi mounapana tou kerata

Ανώνυμος είπε...

κι επειδή είναι άθλιο το μέρος είπατε εσείς τα κτήνη να δολοφονήσετε τα ζωάκια για να τα σώσετε! ΠΟΣΑ ΚΑΝΤΑΡΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ Ο "ZΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ'' !!! ΠΟΣΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

lebentogenna kriti (viastes paidiwn dolofonoi zwwn ) kai pasok . ante kai kali anexartisia skatobastar
doi