Τρίτη, Αυγούστου 28, 2012

ΕΥΠ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 50.000 ΠΟΛΙΤΩΝ,ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ -

---Ο ΚΟΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ BUG...ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙΣ SMS ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΑΡΙΘΜΟ...ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙΣ,ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ 2 ΦΟΡΕΣ...ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ...---

---COSMOTE,VODAFONE,WIND ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ INTERNET,ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΠ,ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΜΕΣΩ ΛΟΓΙΣΜΙΚΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΣ---

---ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΒΓΕΙ "ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ" ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ---

-ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΠ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΩΛΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ,"ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ" ΕΝΑΝΤΙ ΑΔΡΑΣ ΑΜΟΙΒΗΣ,ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡ ΚΟΡΙΟ;;

Η ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα περισσότερων από 50.000 πολιτών! Μόνο τον τελευταίο χρόνο οι επίσημες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, με επίκληση θεμάτων «κρατικής ασφάλειας», αυξήθηκαν κατα 70%! Επιπλέον, επτά εταιρείες επικοινωνιών κατέθεσαν αναφορές ότι υπήρχαν προβλήματα ασφαλείας του δικτύου τους.
Τα εντυπωσιακά αυτά συμπεράσματα προκύπτουν από την τελευταία έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που συντάχθηκε με αντικείμενο τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων αλλά και τις καταγγελίες για παραβίαση επικοινωνιών.
Από τα στοιχεία της ΑΔΑΕ γίνεται σαφές ότι οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων από τα συστήματα «νομίμων συνακροάσεων» της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αυξάνονται σχεδόν με γεωμετρική πρόοδο. Οπως αναφέρεται στην σχετική έκθεση το 2011 εκδόθηκαν 3.472 διατάξεις που αφορούσαν νέες περιπτώσεις άρσης επικοινωνιών για λόγους «εθνικής ασφάλειας» (υποθέσεις τρομοκρατίας και κατασκοπίας) έναντι 2.281το 2010.

Επίσης το 2011 εκδόθηκαν 4.061 εισαγγελικές παραγγελίες με τις οποίες παρατείνονταν προγενέστερες διατάξεις, έναντι 2.950 παραγγελιών το 2010. Αυτό σημαίνει ότι σ΄αυτές τις περιπτώσεις συνεχιζόταν η παρακολούθηση τηλεφώνων. Ακόμη το 2011 εκδόθηκαν 1.743 βουλεύματα δικαστικών συμβουλίων, έναντι 1.169 το 2010, για την διακρίβωση εγκλημάτων όπως φόνοι, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών κλ.π.


Δηλαδή, αθροιστικά στην διάρκεια του 2011 εκδόθηκαν συνολικά 9.276 δικαστικές αποφάσεις για παρακολούθηση τηλεφώνων έναντι 6.400 το 2010 (αύξηση μεγαλύτερη από 69%). Αν συνυπολογισθεί ότι σε κάθε μία από αυτές τις αποφάσεις περιλαμβάνεται η παρακολούθηση τουλάχιστον πέντε σταθερών ή κινητών τηλεφώνων, ο αριθμός των παρακολουθούμενων πολιτών από τον...Μεγάλο Αδελφό της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ είναι τεράστιος.


Εντύπωση προκαλεί όμως και το γεγονός ότι η ΑΔΑΕ εμφανίζεται να έχει επιφυλάξεις σε σχέση με την συγκεκριμένη διαδικασία παρακολούθησης τηλεφώνων, ενώ έχει ανακαλύψει παρατυπίες και «μαύρες τρύπες» στην όλη διαδικασία.


Η ΑΔΑΕ, όπως αναφέρεται στην έκθεση, έχει αποστείλει επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «με προτάσεις και παρατηρήσεις που προκύπτουν από τα βουλεύματα και τις διατάξεις που κοινοποιούνται στη Αρχή». Ακόμη έχει επισημάνει «την ανάγκη της απαρέγκλιτης τήρησης της προβλεπομενης διαδικασίας άρσης του απορρήτου με σκοπό να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας κατά τη διαχείριση των σχετικών υποθέσεων...».


Στην έκθεση της ΑΔΑΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι έλαβε 37 καταγγελίες παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών (οι 13 αφορούσαν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, 14 σταθερής, δύο για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δύο για συνδέσεις μέσω Ιντερνετ κ.λπ) χωρίς όμως να προσδιορίζεται πού κατεληξε η σχετική έρευνα. Ακόμη δεν παρέχεται καμμιά διευκρίνιση για τα «προβλήματα ασφαλείας» που εμφάνισαν εταιρείες επικοινωνιών κι αν βεβαίως αυτά επιλύθηκαν...


Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

TO BHMA
ΠΡΕΖΑ TV
28-8-2012

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όποιος είναι Έλληνας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τις παρακολουθήσεις. Όποιος είναι αναρχικός και τσογλάνι και στρέφεται κατά της Ελλάδος, υποστηρίζοντας τους σκοπιανούς και τους τουρκαλάδες κλπ καλά θα κάνει να μην στέλνει σμσ.

Ανώνυμος είπε...

11 14 ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Κ ΜΑΛΑΚΑΣ Κ ΛΕΒΕΝΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Οποιος δουλευει για την ΕΥΠ και την κρατικη ασφαλεια, επεισης δεν εχει να φοβατε τιποτα.

11.14 αν κανεις τη δουλεια του κρατους, τοτε το κρατος δεν σε φοβαται και αρα δεν εχεις λογο να το φοβασε. Ζητω το Ελληνικο κρατος της συγκυβερνησης!

Αιντε τωρα σε κανα μπλογκ της ΝΔ μπας και κλεψεις κανα ψηφαλακι, γιατι εδω δεν τσιμπαει κανεις.

Στοκε χρυσαυγιτη, ουτε λιγη προπαγανδα της προκοπης δεν μπορειτε να κανετε.

Ουγκ

Ανώνυμος είπε...

τωρα αν παρακολουθούντυαι και τα τηλέφωνα επιχειρηματιών, βουλευτών,υπουργών, δικαστικών, ξένων αποστολών, πολιτικών γενικότερα αλλα και αναρχικών και χρυσαυγιτών και λοιπόν στα σώματα ασφαλείας,στρατιοτικών και μη, ας μην πέσει απο τα σύνεφα, διότι γενική αρχή είναι να παροκολουθούνται και αυτοί που παρακολουθούν.
Με τα σημερινά συστήματα μπορούν να βρίσκονται υπο εποπτεία όλοι και εγω και εσείς και όχι μόνο μέσα απο την Ελληνική επικράτεια.