Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2012

ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ


ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΡΙΚΗ
Ένα 12χρονο αγόρι και ένα 6χρονο κορίτσι βρήκαν φρικτό θάνατο δι' αποκεφαλισμού στο Αφγανιστάν, σε δύο διαφορετικά περιστατικά, σύμφωνα με ανακοίνωση των αφγανικών αρχών.
Το αγόρι απήχθη και δολοφονήθηκε στην επαρχία της Νότιας Κανταχάρ την Τετάρτη, και μάλιστα το κεφάλι του βρέθηκε κοντά στο σώμα του, σε μια προσπάθεια να σταλεί μήνυμα σε όσους στηρίζουν την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας. Ο αδερφός του άτυχου αγοριού υπηρετεί στην τοπική αστυνομία.
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, πάντως, αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη των ισλαμιστών ανταρτών για το περιστατικό.


Το 6χρονο κορίτσι αποκεφαλίστηκε στην επαρχία της Καπίσα, ωστόσο οι αρχές αδυνατούν να προσεγγίσουν το χωριό όπου συνέβη το έγκλημα, για λόγους ασφαλείας. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν για τον αποκεφαλισμό ευθύνεται η οικογένειά της ή οι Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με αναλυτές, τα περιστατικά των αποκεφαλισμών εγείρουν φόβους για το κατά πόσο η ηγεσία των Ταλιμπάν, που προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα πιο μετριοπαθές προφίλ, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί σταδιακά στην πολιτική ζωή του Αφγανιστάν, ασκεί πραγματικά έλεγχο στο σύνολο των μαχητών της.

Στις 27 Αυγούστου, 17 Αφγανοί, μεταξύ αυτών δύο γυναίκες, είχαν πληρώσει με αποκεφαλισμό τη συμμετοχή τους σε μια γιορτή με μουσική και χορό.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV
31-8-2012

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ισλαμισμός
τί άλλο να πεις;

Ανώνυμος είπε...

Να γίνει άμεσα Τζαμί καιιεροδιαδασκαλείο στην Αθήνα το επιτάσσει και η φίλη γείτονας. Ξεκινάει και το σήριαλΣουλείμάν ο μεγαλοπρεπής για να θυμιθούμε τις δόξες των καλών και πολυχρονεμένων αφεντάδων της περιοχής

Ανώνυμος είπε...

Λευτεριά στις σκλαβωμένες πατρίδες Ιωνία, Πόντο και όλη την Ελληνική Μικρά Ασία. Η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι η Κωσταντινούπολη