Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗ»: ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ


Με πανό «Οχι στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό», οι εργαζόμενοι της «ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗΣ» πραγματοποίησαν χτες δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς) απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία και τα οποία φτάνουν μέχρι και έναν ολόκληρο χρόνο. Εκεί οι εργαζόμενοι -οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την αρχή του χρόνου- είχαν συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου, αλλά και την εργοδοσία, η οποία δήλωσε πως δεν έχει λεφτά και περιμένει την εκταμίευση δανείου από τις τράπεζες, μέσω του οποίου θα πληρωθούν και οι εργαζόμενοι. Η εργοδοσία εκτιμά πως μέχρι τις αρχές Οκτώβρη θα εκταμιευθεί το δάνειο. Στην ουσία, δηλαδή, για μια ακόμη φορά, δε μπόρεσε να ικανοποιήσει το αίτημα των εργαζομένων.

Να σημειωθεί πως η εργοδοσία, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, εδώ και μήνες ακολουθεί την τακτική των υποσχέσεων που δεν τηρεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Μάρτιο, σε σχετική τριμερή συνάντηση, ζήτησε απ' τους εργαζόμενους να διακόψουν την επίσχεση εργασίας, μέχρις ότου εγκριθεί από την τράπεζα το σχετικό δάνειο. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, όλο αυτό το διάστημα, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω και να απαιτήσουν την εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Αλλωστε, και με τη χτεσινή τους κινητοποίηση, έστειλαν μήνυμα και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και στην εργοδοσία ότι θα παλέψουν με κάθε τρόπο για τα αναφαίρετα δικαιώματά τους.
Από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, καθώς και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΡΕΖΑ TV
30-8-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: